ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da iftar verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Amerika'da yaşayan Müslüman toplumunun temsilci ve bazı ülkelerin temsilcilerine Beyaz Saray'da iftar yemeği verdi.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da iftar verdi

ABD'de yaşayan Müslüman temsilciler Beyaz Saray'da Trump'ın iftar davetine katıldı. Donald Trump'ın ikinci başkanlık döneminde ilk iftar programı Amerikalı Müslüman liderlerle bir araya gelerek gerçekleşti.

TRUMP "RAMAZANINIZ MÜBAREK OLSUN"

Programda yaptığı konuşmasına, "Ramazanınız mübarek olsun." diyerek başlayan Trump, Amerikalı Müslümanların 2024 Kasım ayında yapılan başkanlık seçimlerinde kendisine destek verdiğini ve bundan çok memnun olduğunu belirtti.

Trump, iftar programında Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Lübnan, Pakistan ve diğer birçok ülkeden temsilcilerin bulunduğunu söyledi.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da iftar verdi

"2024 başkanlık seçimlerinde bizi rekor sayıda destekleyen yüz binlerce Müslüman Amerikalıya da çok özel teşekkür etmek istiyorum. Bu inanılmazdı." ifadesini kullanan Trump, "Müslüman toplumuna verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Herkesin imkansız olduğunu söylediği tarihi İbrahim Anlaşmalarını temel alarak Orta Doğu'da kalıcı barışı tesis etmek için aralıksız bir diplomasi yürütüyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Özellikle Michigan eyaletindeki Amerikalı Müslümanlara teşekkür eden Trump, "Ben başkan olduğum sürece sizin yanınızda olacağım. Sizin için orada olacağım. Bunu bilmenizi istiyorum." dedi. Trump, "Müslüman dostlarımıza çok teşekkür ederim. Daha parlak ve daha umutlu bir geleceğe ulaşmak için sizlerle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum." diye konuştu.

Amerikalı müslüman temsilcilerine verilen bu iftar yemeği tüm dünyada yaşayan insanlık için olumlu diplomasi trafiği olarak görüldü. Donald Trump barış tahsis etmek için Müslümanların yanında olacağı mesajını vermesi de olumlu olarak karşılandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER