ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı

81 yaşında olmasına rağmen bir kez daha ABD Başkanlığına talip olan ve başkanlığı devraldığı Donald Trump ile mücadeleye giren Biden pes etti. Başkan, yaptığı aday ile Kasım ayında yarışta olmayacağını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı

Amerika'nın en yaşlı başkanı olan Joe Biden uzun süredir başkanlığından çok yaptığı gaflar ve anlam verilmeyen hareketler ile anılıyordu. İleri yaşına karşın bir kez daha partisinin adayı olmak için mücadele veren Joe Biden'ın Donald Trump karşısında işinin iyice zorlaştığı ifade ediliyordu.

TRUMP'IN ELİ GÜÇLENMİŞTİ

Son olarak Donald Trump'a geçtiğimiz günlerde suikast yapılması ve Trump'un mermiden kıl payı kurtulması onu yarışta bir adım daha öne taşıdı. Joe Biden'den sadece 3 yaş küçük olmasına rağmen daha dinç ve kendinden emin olan Trump'ın anketlerde öne geçtiği şeklinde yorumlar yapılıyordu.

Son günlerde ise çeşitli basın kuruluşlarında Joe Biden'ın yarıştan çekileceğine dair düşüncesi olduğuna dair haberler yapılıyordu. O haberlerde geçen iddialar resmen doğrulandı. ABD Başkanı Joe Biden sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklama ile ABD Başkanlığı yarışmasından çekildiğini açıkladı.

GEREKÇESİNİ SONRA AÇIKLAYACAK

Bu süre zarfında görevini sürdüreceğini ve başkanlığa odaklanacağını açıklayan Joe Biden "Bu kararımın sebebini ilerleyen süreçte daha ayrıntılı şekilde anlatacağım" dedi.

ABD Başkanı Biden'ın çekilmesinin ardından Donald Trump yeniden başkan olmayı büyük ölçüde garantilemiş oldu. Donald Trump 2016-2020 yılları arasında ABD Başkanlığı yapmış, bir kez aday olmasına rağmen 2020'de başkanlığı Joe Biden'a kaptırmıştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER