ABD Başkanı Biden suikast girişimi sonrasında Trump'ı aradı!

Yeni bir silahlı suikast girişimine maruz kaldığı açıklanan ABD eski başkanı ve yeni başkan adayı Trump'a bir geçmiş olsun telefonu da Biden tarafından açıldı.

ABD Başkanı Biden suikast girişimi sonrasında Trump'ı aradı!

Amerika'da yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde adayların mitingleri tüm hızı ile devam ederken Trump bir kere daha suikast girişimi ile karşı karşıya kalmıştı. Düzenlenen silahlı saldırıdan kıl yapı kurtulan ve başını çevirmesiyle kulağından vurulan Trump bu sefer de golf oynarken benzer bir saldırı girişimine maruz kalmıştı.

BİDEN'DAN TRUMP'A GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU!

ABD Başkanı Joe Biden şüpheli suikast girişimi nedeniyle Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ı aradı. Trump, Biden ile “çok güzel bir telefon görüşmesi yaptıklarını” belirterek ABD Gizli Servisi’nin sağladığı korumayı ele aldıklarını açıkladı. Cumhuriyetçi ABD başkan adayı Donald Trump’a yönelik ikinci olası suikast girişiminin önlenmesinin yankıları sürerken, ABD Başkanı Joe Biden’ın Trump’ı telefonla aradığı bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden’ın “samimi” geçen görüşmede Trump’a “güvende olmasından duyduğu memnuniyeti” ilettiği belirtilirken, Trump’ın ise Biden’a görüşme için teşekkür ettiği aktarıldı. Trump ise kampanya ekibi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada "Çok güzel bir telefon görüşmesi yaptık. Konu Gizli Servis'in sağladığı korumaydı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, şüpheli suikast girişimine dair yeni detaylar ortaya çıktı. Gizli Servis Direktörü Vekili Ronald Rowe golf sahası gezisinin Trump'ın programında olmadığını belirterek, buna rağmen üst düzey güvenlik tedbirleri aldıklarını söyledi. Şüpheli Ryan Wesley Routh'un çalıların arasında tüfekle dolaştığını fark eden ajanların görevlerini harfiyen yerine getirdiğini kaydeden Rowe, “Aldığımız koruyucu önlemler işe yaradı” açıklamasında bulundu.

Rowe yapmış olduğu açıklamasında şüphelinin görüş açısında Trump'ın hiç girmediğini belirterek ayrıca şüpheli tarafından gizli servis ajanlarına da ateş edilmediğini söyledi. Saldırı sonrasında Trump ile görüşme yaptıklarını belirten Rowe, ABD Başkan Adayı Trump'ın kendisine sunulan olağanüstü korumanın farkında olduğunu iddia etti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER