ABD başkan adayı Trump'tan New York’ta gövde gösterisi

Amerika'da Kasım ayının ilk haftasında yapılacak olan başkanlık seçimi öncesi adayların son mitingleri devam ederken ABD Başkan adayı Trump, demokratların kalesi olarak bilinen New York'ta gövde gösterisi yaptı.

ABD başkan adayı Trump'tan New York’ta gövde gösterisi

5 Kasım tarihinde sandığa gidecek olan Amerikalılar, adaylar Harris ve Trump arasında seçimde bulunacaklar. Bir önceki ABD Başkanı Trump demokratların, mevcut Cumhurbaşkanı Biden'ın yardımcısı Kamala Harris ise Cumhuriyetçilerin adayı olarak açıklanmıştı. Biden'ın yaşlılık nedeniyle sergilediği performans eleştirilere neden olunca yerine yardımcısı Harris aday gösterilmişti.

ABD BAŞKANLIK SEÇİMİNDE SON DURUM NE?

ABD’de Demokrat Parti’nin kalesi olarak bilinen New York, 5 Kasım başkanlık seçimlerine 8 gün kala Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Adayı JD Vance’in Madison Square Garden’daki büyük mitingine sahne oldu. Yaklaşık 19 bin 500 kişi kapasiteli Madison Square Garden’ı tamamen dolduran Trump destekçileri, New York gibi bir kentte yoğun bir destek gösterisiyle dikkat çekti. Yetkililer, yaklaşık 200 bin kişinin mitinge katılmak için alana geldiğini, salona giremeyen binlerce destekçinin çevrede kurulan dev ekranlardan etkinliği izlediğini bildirdi.

Miting konuşmasında ekonomiye geniş yer ayıran Trump, “Önümüzdeki dönemde ABD'de üretilen araçlara vergi muafiyeti tanıyacağız. Yurt dışından gelen araçlara ise ek vergiler getirerek Amerikan üretimini koruyacağız” dedi. Trump, bu adımla ABD ekonomisini yeniden canlandırmayı ve Amerikan sanayisini güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.

Trump, konuşmasında başkanlık rakibi Kamala Harris’e ve mevcut Başkan Joe Biden’a da sert eleştiriler yöneltti. Harris’in taklidini yaparak kalabalığı güldüren Trump, Demokrat Parti başkan adayını “radikal sol Marksist” olarak nitelendirdi ve “Kamala Harris, çılgın Bernie Sanders ya da Pocahontas’tan bile daha kötü bir radikal sol Marksisttir” ifadelerini kullandı. Bu sözleri büyük alkış alan Trump, ardından Biden’a yüklenerek, “Başkan Biden her gün saat 4'te uyuyor. Bu ülkeye başkanlık yapamayacak durumda” dedi.

Trump'ın konuşması sık sık coşkulu kalabalık tarafından kesilirken gördüğü muazzam ilgi Amerika'da da basında geniş yer buldu. Trump konuşmasında New York Belediye Başkanı Adams'a da teşekkür ederken konuşmasını seçim sloganı olan "ABD'yi yeniden büyük yapacağız" sloganı ile sonlandırdı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER