ABD Başkan Adayı Kamala Harris'ten Meksika sınırına ziyaret!

Amerika' da başkanlık seçimi için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken demokratların başkan adayı Kamala Harris, Meksika sınırını ziyaret etti. Harris yeni seçim vaatlerini açıkladı.

ABD Başkan Adayı Kamala Harris'ten Meksika sınırına ziyaret!

Biden'ın yoğun baskı sonucunda zorunu olarak adaylıktan çekilmesinin arından Demokrat Parti'nin yen Cumhurbaşkanı adayı olan Kamala Harris seçim kampanyasına devam ediyor. Harris seçim çalışmaları kapsamında Meksika sınırını ziyaret ederken burada bir dizi temasta bulundu ve yeni seçim vaatlerini açıkladı.

KAMALA HARRİS'TEN YENİ SEÇİM VAATLERİ!

Ülkesinin Meksika sınırını ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti Başkan Adayı Kamala Harris, sınır güvenliğini artırma ve uyuşturucu madde Fentanil’in ülkeye girişini engelleme sözü verdi. ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti Başkan Adayı Kamala Harris, Arizona eyaletinin Douglas şehrinde ABD-Meksika sınırını ziyaret etti.

Güvenlik duvarı çevresinde görev alan sınır muhafızlarından bilgi alan Harris, yaklaşık yarım saat süren ziyaret sonrasında Douglas'taki Cochise College Kampüsü'nde düzenlenen bir kampanya etkinliğinde açıklamalarda bulundu. Başkan seçildiği takdirde ABD'ye tekrar tekrar yasadışı yollardan girmeye çalışan kişilere karşı daha ağır cezai yaptırımlar uygulayacağını söyleyen Harris, yasadışı yollardan ülkeye gelen kişilerin sığınma talebinde bulunmalarını engelleyeceğini ifade etti.

Ülkeye yasadışı yollardan giren kişilerin "yakalanıp sınır dışı edileceğini ve beş yıl boyunca yeniden girişlerinin yasaklanacağını" kaydeden Harris, "Havaalanları ve limanlar da dahil olmak üzere girişlerin Fentanil (uyuşturucu madde) ve bunu yapmak için kullanılan kimyasal araçları tespit edecek ek yüksek teknolojilere sahip olmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Kamala Harris konuşmasında Cumhuriyetçi aday Donald Trum'ı eleştirerek kongrede Cumhuriyetçiler tarafından sınır güvenliği tasarısını reddettiğini belirterek kendilerinin büyük bir reform peşinde olduğunu söyledi. Harris'in düzenlediği açıklama ABD'de büyük yankı uyandırırken sosyal medya da yoğun etkileşim aldı. Trump'ın son düzenlenen anketlerde Harris'in gerisinde olduğu ifade edildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER