ABD 2024 Başkanlık seçimi ne zaman yapılacak, kimler yarışıyor?

Dünyanın sonucu en çok merak edilen yönetim seçimleri arasında Amerika Başkanı seçimi üst sıralarda yer alıyor. Dünyanın en güçlü ülkelerinden olarak gösterilen ve bir çok ülkede etkin olarak söz sahibi olan ABD'nin yeni başkanının belirlenmesine az bir zaman kaldı.

ABD 2024 Başkanlık seçimi ne zaman yapılacak, kimler yarışıyor?

Amerika son başkanını 2020 yılında seçmiş, seçimin kazananı Joe Biden olmuştu. 2009-2017 Yılları arasında ABD Başkanı olan Barrack Obama'nın yönetiminde Başkan Yardımcılığı yapan Biden 78 Yaşında başkan seçilerek bu unvanı taşıyan en yaşlı ABD Başkanı olmuştu.

4 yıllık süre boyunca bir çok gaf yapması ile akıllarda yer edinen Joe Biden bu seçimde başkanlık adaylığından çekilmiş ve yardımcısı Kamala Harris'in başkan adaylığını desteklemişti.

HARRİS VE TRUMP YARIŞININ OLMASI BEKLENİYOR

Kasım ayında yapılacak ve 47. ABD Başkanının belirleneceği seçimde Kamala Harris ile beraber yarışacak en önemli isim ise 45. ABD Başkanı Donald Trump oldu. Son seçimde kaybeden fakat pes etmeyen Trump büyük bir kitlenin desteğini arkasında barındırıyor.

Yarışta bu iki isme ek olarak Chase Oliver, Jill Stein, Claudia De La Cruz, Cornel West, Randall Terry, Peter Sonski, Rachele Fruit, Shiva Ayyadurai, Johnny Buss, ve Taylor Marshall'da adaylar arasında yer aldı.

Amerika'nın yeni başkanı Kasım ayının ilk günlerinde yapılacak seçim sonucu belirlenecek. Milyonlarca Amerikan vatandaşının kullandığı oy sonrasında seçilecek yeni başkan 2025 yılının Ocak ayında görevini bir önceki başkandan devralarak 4 yıllık yönetim sürecine başlayacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER