AB Liderler Zirvesi'nden göçmeler için acil geri gönderilme kararı çıktı!

AB Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirgesine göçmenler ile alakalı olarak alınan karar damga vurdu. AB Liderleri göçmenlerin hızlı bir şekilde gönderilebilmeleri için acil yasa değişikliği istediler.

AB Liderler Zirvesi'nden göçmeler için acil geri gönderilme kararı çıktı!

Göçmen meselesi Avrupa Birliği üyesi ülkelerde sorun yaratmaya devam ediyor. Göçmenlerin karıştıkları olaylardan dolayı Avrupa’da bir göçmen karşıtlığı yayılmaya başladı. Bundan dolayı da son dönemlerde yapılan seçimlerde Avrupa ülkelerinde aşırı sağ siyasi partiler çok ciddi oy oranı yakalayabiliyorlar.

KAYNAK VE TRANSİT ÜLKELER İLE ANLAŞMA YAPILACAK

AB ülkeleri göçmenlerin bir toplumsal mesele haline gelmemeleri için geri gönderilmelerinin hesaplarını yapıyorlar. Bunun için yasal düzenleme önerilirken kaynak ve transit ülkeler ile anlaşmalar yapılması da isteniyor.

ACİL YASAL DEĞİŞİKLİK İSTENDİ

Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülkenin devlet ve hükümet başkanları, Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen AB Liderler Zirvesi’nde bir araya geldi. Brüksel’deki görüşmelerin ardından liderler, göçmenlerin geri dönüşünü artırmak ve hızlandırmak için “aciliyetle” yeni yasalar hazırlanması çağrısında bulundu.

Brüksel’deki Avrupa Konseyi’nde uzun tartışmalar ardından onaylanan sonuç bildirgesinin göçmenliğe ilişkin bölümünde, “Avrupa Konseyi, diplomasi, kalkınma, ticaret ve vizeler de dahil olmak üzere AB’nin tüm ilgili politikalarını, araçlarını ve enstrümanlarını kullanarak Avrupa Birliği’nden geri dönüşleri kolaylaştırmak, artırmak ve hızlandırmak için her düzeyde kararlı eylem çağrısında bulunmaktadır” denildi. Onaylanan metin ayrıca, “Komisyonu aciliyetle yeni bir yasa teklifi sunmaya” davet etti.

Avrupa Birliği’nin göçmenler ile alakalı olarak politikaları biliniyor. Göçmenlerin kabul edilmemesi yönünde bir tavır ortaya koysalar da yasalardaki açıklar ile göçmenler bu ülkelerde yaşayabiliyorlar. Bunun engellenmesi için yasal düzenlenme istenirken bu yasal düzenlemenin boyutları şimdilik bilinmiyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER