2024 Perseid meteor yağmuru ne zaman, Türkiye'den izlenecek mi?

Perseid meteor yağmuru, gökyüzünde parlak izler oluşturur. Bu nedenle her yıl Perseid meteor yağmurunu izlemek isteyenler de araştırmalarına devam ederken bu seneki hava olayının ne zaman izleneceği ve Türkiye'den görünüp görünmeyeceğini merak ediyor.

2024 Perseid meteor yağmuru ne zaman, Türkiye'den izlenecek mi?

Halk arasında yıldız kayması olarak tanımlanan Perseid meteor yağmuru için geri sayım başladı.Perseid meteor yağmuru, her yıl temmuz sonu ile ağustos ayı başında gerçekleşirken bu gök olayının yaşandığı dönemde Dünya, Swift-Tuttle kuyruklu yıldızının geride bıraktığı parçacıkların arasından geçiyor ve bu parçacıklar atmosfere girdiğinde sürtünmeyle yanarak gökyüzünde parlak izler oluşmasına neden oluyorlar.

Gökyüzü olaylarını yakından takip edenler araştırmalarına devam ederken bu görsel şöleni kaçırmamak adına "2024 perseid meteor yağmuru ne zaman, Türkiye'den izlenecek mi?" sorularına yanıt aramaya başladı.

2024 PERSİD METEOR YAĞMURU NE ZAMAN?

Yıldız kayması olarak da bilinen gök taşı veya meteor yağmurları 11 Ağustos’u 12 Ağustos’a bağlayan gece en yoğun döneme ulaşacak. Bilim insanları saatte 100 kadar gök taşı görülmesi beklenen gecede, meteorların dünyaya giriş hızlarının saniyede 66 kilometreye ulaşacağını tahmin ediyor.

2024 Perseid meteor yağmuru ne zaman, Türkiye'den izlenecek mi?

İç Anadolu'nun zirvesi Erciyes'te hafta sonu "perseid meteor yağmuru" izleme etkinliği düzenlenecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Erciyes AŞ ve Kayseri Bilim Merkezi tarafından 11 Ağustos Pazar akşamı Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı'da saat 19.00 ile 23.00 arasında 2 bin 650 rakımda ışık kirliliğinden uzakta gerçekleştirilecek program, gökyüzünü keşfetmek isteyenleri buluşturacak.

SONRAKİ HABER