11 Eylül saldırıları nedir, ne oldu, kaç kişi öldü?

Gündemin önemli konu başlıklarından biri de 11 Eylül saldırıları olarak öne çıktı. 11 Eylül saldırıları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına başlarken bu saldırılarda ne olduğu merak konusu oldu.

11 Eylül saldırıları nedir, ne oldu, kaç kişi öldü?

11 Eylül 2001 saldırıları bugün yıl dönümü olması nedeniyle bir kez daha gündeme geldi. 11 Eylül saldırıları ile ilgili açıklamalar yapılırken vatandaşlar da bu tarihte ne olduğunu sorgulamaya başladı.

Bu çerçevede ''11 Eylül saldırıları nedir, ne oldu, kaç kişi öldü?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı. Tarihte bir dönüm noktası olarak adlandırılan 11 Eylül 2001 tarihi günün araştırılan konuları arasında yer aldı.

11 EYLÜL SALDIRILARI NEDİR, NE OLDU, KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

11 Eylül 2001 günü, Amerikan yolcu uçaklarını kaçıran saldırganların New York'taki iki gökdelene çarparak binlerce kişinin ölümüne yol açtığı bir kaza olarak tarihe geçmiştir. 11 Eylül 2001 tarihinde terör örgütü El Kaide tarafından gerçekleştirilen saldırıların hedefleri, ABD’nin ekonomik ve askeri gücünün sembolleri idi. Bu saldırılara ilişkin paylaşımlar yapılmaya devam ederken söz konusu olayın tarihçesi merak edildi.

11 Eylül saldırıları nedir, ne oldu, kaç kişi öldü?

Saldırganların 4 yolcu uçağını kaçırıp intihar saldırıları düzenlemeyi planladığı ifade edilirken ABD'nin doğu kıyısında uçan dört uçak aynı anda kaçırıldı. Saldırganlar bu uçakları New York ve Washington'ın simgeleşmiş binalarına çarpmak için kullanırken uçaklardan ikisi New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin binaları olan İkiz Kuleler'e çarptı.

11 Eylül saldırıları nedir, ne oldu, kaç kişi öldü? - Resim : 2

Kuzey Kulesi'ne çarpan uçağın ardından Güney Kulesi hedef alındı. Üçüncü uçak, Başkent Washington DC yakınlarındaki ABD Savunma Bakanlığı binasının batı kısmına çarptı. Dördüncü uçak ise Pennsylvania'da açık bir alana düştü. Saldırılarda, uçakları kaçıran kişiler dışında 2 bin 977 kişi hayatını kaybetti. Bu olay sonrası ABD'de İslamofobinin yaygınlaştığı ifade ediliyor.

SONRAKİ HABER