Ünlü Çubuk turşusu satış rekoru kırdı! Stokları tükenmek üzere

Ankara'nın meşhur Çubuk turşusuna yoğun talep sürüyor. Her derde deva, tadı damakta kalan, çeşit çeşit faydası bulunan Çubuk turşusu, geçtiğimiz yıl satış rekoru kırarken bu yılki stokları ise tükenmek üzere.

Ünlü Çubuk turşusu satış rekoru kırdı! Stokları tükenmek üzere

Faydaları saymakla bitmiyor, tadı damaktan çıkmıyor. Ankara'nın meşhur turşusu Çubuk turşusuna yoğun talep sürüyor. Yaz aylarında üretilen ve kış boyunca satılan turşunun coğrafi işaret belgesi de bulunuyor.

Ünlü Çubuk turşusu satış rekoru kırdı! Stokları tükenmek üzere

Çubuk ilçesi turşucuları, sonbahar aylarında satışa başladı. Kış aylarında ise yoğun talep stokları tüketmek üzere. Müşterilerin en çok salatalık, lahana, biber, kelek, karışık ve fasulye turşusu tercih ettiklerini söyleyen turşucular, özellikle bu aylarda talebin giderek arttığını belirtti.

Ünlü Çubuk turşusu satış rekoru kırdı! Stokları tükenmek üzere - Resim : 2

Kilogramı 60 ile 90 lira arasında satılan Çubuk turşusunun turşu suyunun litresi ise 25 ile 50 lira arasında satılıyor. Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli, kooperatifte 21 üyenin bulunduğunu ve 2023'te toplam turşu üretiminin 35 bin ton civarında olduğunu ifade etti.

36 çeşit turşudan en çok salatalık turşunun tercih edildiğini de aktaran Benli, eylül ayında düzenlenen festivalde satış rekoru kırılması ardından stokların ocak ayı itibariyle tükenmek üzere olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINA ÇUBUK TURŞUSU GÖNDERİLİYOR

Ünlü Çubuk turşusu satış rekoru kırdı! Stokları tükenmek üzere - Resim : 3

Turşu satıcısı olan Nasibe Atlı, bu yıl turşu satışında rekor kırıldığını ve Çubuk turşusuna ilginin arttığını belirterek, internet üzerinden yapılan satışlarla Türkiye'nin dört bir yanına turşu gönderdiklerini kaydetti.

Ünlü Çubuk turşusu satış rekoru kırdı! Stokları tükenmek üzere - Resim : 4

Müşterilerden Mustafa Sandal ise İstanbul'dan Ankara'ya turşu almaya geldiğini dile getirdi, lezzetli ve güvenilir olduğu için Çubuk turşusunu tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER