Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ne Başkan Demirbaş'tan davet! Hepinizi Çubuk ilçemize davet ediyorum

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali bugün başlıyor. Bir süredir hazırlıkların devam ettiği festivalin hazırlıkları tamamlanırken Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, tüm halkı ilçedeki festivale davet etti.

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ne Başkan Demirbaş'tan davet! Hepinizi Çubuk ilçemize davet ediyorum

Ankara'da birbirinden farklı festivaller düzenlenmeye devam ediyor. Vatandaşların yakın takibinde yer edinen festivaller arasında yer alan ve bu yıl 16'ncısı düzenlenecek Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali için geri sayım tamamlandı. Coğrafi işaretli Çubuk Turşusunu tanımak isteyenlerin merakla beklediği festival 7 Eylül tarihi ile başladı.

7 Eylül Perşembe günü başlayacak festival kapsamında alanda yaklaşık 350 stant kurulumu için çalışmalar da tamamlandı. Ankara’nın Çubuk ilçesinde bu yıl 16'ncısı yapılacak "Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali" için hazırlıklar tamamlanırken Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş'tan da 4 gün sürecek festival için halka bir davet mesajı geldi.

basin02.jpg

BAŞKAN DEMİRBAŞ: ''HEPİNİZİ ÇUBUK İLÇEMİZE DAVET EDİYORUM''

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, kentteki yöresel değerlerin ortaya çıkarılması ve ilçeye ekonomik girdi sağlanması amacıyla düzenledikleri festivale pek çok ünlü sanatçının katılacağını açıkladı. Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş, ''Festivalimiz 7 Eylül Perşembe günü saat 17.00'da kortej yürüyüşü ile başlayacak.Sizleri, dünyanın tek, Türkiye'nin ilk ve Ankara'nın en büyük turşu festivalini 100. yıl coşkusuyla kutlamaya davet ediyorum. Bu yıl 16'ncısını gerçekleştireceğimiz Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali'nde Polonya, Ukrayna, Slovakya, Kırgızistan, KKTC ve Malezya'dan gelen halk dansları topluluklarını ağırlıyoruz.

ekran-goruntusu-2023-09-07-121523.png

Ayrıca ünlü sanatçılarımız Mustafa Ceceli, Semicenk, Demet Akalın ve Özgür Can Çoban da konserleriyle bizimle olacaklar. Kültürel zenginliği, lezzet, gastronomi ve turşunun binbir çeşidiyle festivalimiz7 - 10 Eylül'de Çubukabad Parkı’nda. Festivalimize herkesi bekliyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

basin01.jpg

4 GÜN BOYUNCA SÜRECEK ÇUBUK KÜLTÜRÜNE DOYULACAK

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nde 4 gün boyunca turşu, turşu suyu, vişne suyu gibi ikramlar yer alacak, konserler ve çeşitli etkinlikler yer alacak. 7 Eylül Perşembe günü saat 17.00’da Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Çubuk Yerleşkesi önünden düzenlenecek kortej ile başlayacak festivale yurt içinden ekiplerin yanı sıra yurt dışından da 200 kişilik halk oyunları ekipleri katılacak.

ekran-goruntusu-2023-09-07-121604.png

Çubuk Belediyesi, ''Festival coşkusunu yaşamak, eğlencenin ve lezzetin dibine vurmak isteyen vatandaşlarımız festival alanımıza ulaşımlarını Ankara'da Sıhhıye Adliye önünden ve Çubuk'ta Atatürk Parkı’ndan kalkacak araçlar ile gerçekleştirebilirler.'' ifadelerine yer vererek ücretsiz ulaşım müjdesini de verdi.

ekran-goruntusu-2023-09-07-121542.png

Haberankara.com

SONRAKİ HABER