Çubuk Belediyesinin ilçeye yatırımları devam ediyor! Yeni taş fırınlar vatandaşın hizmetine sunulacak

Ankara'nın tarım toprakları açısından zengin ilçeleri arasında olan Çubuk'a belediyenin yatırımları devam ediyor. Çubuk Belediyesi vatandaşın ihtiyacına göre yeni yatırımlara ve projelere imza atmaya devam ederken ilçeye 11 adet daha taş fırın kazandırılacağı öğrenildi.

Çubuk Belediyesinin ilçeye yatırımları devam ediyor! Yeni taş fırınlar vatandaşın hizmetine sunulacak

Çubuk Belediyesi vatandaşın talebine kulak vermeye devam ederken kırsal mahallerde kadınların imece usulü yaptıkları yiyeceklerin pişirilmesine olanak sağlayan mahalle taş fırınları projesi için çalışmalarına devam ediyor. Kadın ekonomisini destekleyen Çubuk Belediyesi, 11 mahalleye daha taş fırını yapımına başlarken kadınların bilgisine de sundu.

Geleneksel değerlerin geleceğe taşınması amacıyla başlatılan proje kapsamında geçtiğimiz yıl 7 fırının yapılarak hizmete açıldığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, 11 yeni mahalleye daha taş fırını yapmaya başladıklarını açıkladı.

ÇUBUK BELEDİYESİNDEN KADINLAR İÇİN 11 YENİ TAŞ FIRINI

Çubuk Belediyesi tarafından 11 kırsal mahalleye daha taş fırını inşaatına başlandı. Vatandaşların yapılan taş fırınlara ilgisinin çok büyük olduğuna işaret eden Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş, ‘’İlçemizde tarihi ve kültürel güzelliklerini ön plana çıkararak geleneksel değerlerimizi yaşatacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz.'' dedi.

Çubuk Belediyesinin ilçeye yatırımları devam ediyor! Yeni taş fırınlar vatandaşın hizmetine sunulacak

Konu hakkında açıklamalarına devam eden Başkan Demirbaş, ‘’Zamanla mahallerimizde ok olan kadınlarımızın hamur işi yiyeceklerini pişirdikleri taş fırınlarını yeniden hayata geçiriyoruz. Yapacağımız fırınlarla birlikte ilçemizde 18 adet taş fırını olacak. Bu yapılan fırınlar yaklaşık 5 milyon 500 bine mal olacak. Tüm mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olsun’’ şeklinde konuştu.

Çubuk Belediyesinin ilçeye yatırımları devam ediyor! Yeni taş fırınlar vatandaşın hizmetine sunulacak - Resim : 2

Yıllar önce kullandıkları fırının yıkıldığını anlatan Gökçedere Mahallesi Muhtarı Veli Doğan, mahalle halkının en önemli ihtiyaçlarından biri olan fırının yeniden yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, ‘’Mahallemiz ilçe merkezine 3 kilometre olduğundan köy fırını ve ekmeğini soran çok oluyordu.

Çubuk Belediyesinin ilçeye yatırımları devam ediyor! Yeni taş fırınlar vatandaşın hizmetine sunulacak - Resim : 3

İlçe merkezinden çok kişi geliyor. İnşallah burada herkes ekmeğini hijyenik bir ortamda rahat bir şekilde yapabilecek. Başkanımıza çok çok teşekkür ederiz’’ dedi. İlçe halkı çalışmalarından dolayı Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş'a teşekkürlerini iletti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER