Çubuk Belediyesi üreticilere sebze fidesi dağıtımına başladı

Belediyelerin çiftçilere verdikleri destekler devam ediyor. Bu çerçevede Çubuk Belediyesinden de üreticilere sebze fidesi desteği için açıklaması geldi. Çubuk Belediyesince ilçedeki üreticilere 1 milyon sebze fidesi dağıtımına başlandığı ifade edildi.

Çubuk Belediyesi üreticilere sebze fidesi dağıtımına başladı

ANKARA (AA) - Üretimi ve üreticiyi desteklemek üzere belediyelerce hayata geçirilen destek çalışmaları sonuçlarını vermeye devam ediyor. Ankara'daki pek çok ilçede üretime teşvik için üreticilere destek olunmaya devam ederken Çubuk Belediyesince yerli üretimi artırmak ve üreticiyi desteklemek amacıyla düzenlenen törenle üreticilere fide dağıtıldığı bildirildi.

Çubukabad Parkı ve Festival alanında düzenlenen fide dağıtım törenine, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Belediye Başkan Yardımcıları Lokman Kılıç ve Akif Çiftçi, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cengiz Akbayrak, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Kılıç, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, belediye meclisi üyeleri ve üreticiler katıldı.

ÇUBUK BELEDİYESİ ÜRETİCİLERE 1 MİLYON SEBZE FİDESİ DATIĞIMI YAPACAK

Fide dağıtım töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş, verdikleri destekle her geçen gün kadın üreticinin arttığına şahit olduklarını sözlerine eklerken belediye olarak kurdukları seralarla ilçelerindeki çiftçi ve üreticileri destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Çubuk Belediyesi üreticilere sebze fidesi dağıtımına başladı

Başkan Demirbaş, bir taraftan da hazırladıkları projelerle tarımsal üretimi çeşitlendirmeye çalıştıklarını ifade ederken fide dağıtımlarının da 4 gün süreceğini söyledi. Başkan Demirbaş, "Hem kendi ihtiyaçlarımızı gidermek hem de çiftçilerimize destek olmak amacıyla başlattığımız sera projemizde yaklaşık 3 yıldır yüzde yüz hibeyle fide desteği vermekteyiz. Bu sene de kendi ürettiğimiz domates, biber, salatalık fidelerini sizlere destek olmak üzere dağıtıyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

Çubuk Belediyesi üreticilere sebze fidesi dağıtımına başladı - Resim : 2

Başkan Demirbaş, ‘’Verdiğimiz bu destekler sayesinde bu yıl çok daha fazla kadın ve genç çiftçimizin üretime katıldığına şahit olduk. Bereketli, hayırlı bir sezon geçmesini temenni ediyorum. Emeklerinizin karşılığını aldığınız, malınızın değerli olduğu bereketli bol kazançlı bir sezon diliyorum." ifadelerine yer verdiği açıklamasının ardından fidelerin dağıtımını gerçekleştirdi. Kayıt sırasına göre dağıtımın 4 gün süreceği ifade edilirken ilçede bu yıl yüzde 100 hibe desteğiyle üreticilere 1 milyon sebze fidesi dağıtılacağı belirtildi. Fide desteği akan üreticiler ise belediyeye teşekkürlerini iletti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER