Çubuk Belediyesi Kurban Bayramı öncesi denetimlerini arttırdı

Kurban bayramına 1 aylık bir süre kalması vatandaşlarında hazırlıklarını arttırmasına neden oldu. Bayram öncesi kurban satış yerlerinde ve bayram günü kurban kesim yerlerinde olumsuzluk yaşanmaması adına Çubuk'ta çalışmalar sürüyor.

Müslüman alemindeki iki önemli bayramdan birisi olan Kurban Bayramı ülkemizde de insanları bir araya getiren bir dönem olarak biliniyor. Farz ibadet olan kurban kesimini gerçekleştiren vatandaşlar ihtiyaç sahiplerine ve çevrelerindekilere et yardımında bulunuyor.

ÇUBUK'TA BAYRAM HAZIRLIĞI SÜRÜYOR

Manevi bir havanın yaşandığı bu dönem öncesi vatandaşlar bütçeleri el verdiği ölçüde kurbanlık hayvan almaya başladı. Kurban pazarlarında yaşanan hareketlilik yerel yönetimlerde de hazırlıkların sıklaşmasına neden oldu. Bu kapsamda Çubuk Belediyesi'de sorunsuz bir kurban dönemi için sahaya indi.

Çubuk Belediyesi Kurban Bayramı öncesi denetimlerini arttırdı

Çubuk halkının herhangi bir mağduriyet yaşamaması için belediyeye bağlı ekipler denetimlerini sürdürüyor. Kesilecek kurbanlıkların nasıl bir yerde tutulduğunu ve hayvanların sağlık durumunu inceleyen ekipler kesim yerlerinde de hijyen ve uygunluk kontrolü yaptı. Çalışmalara dair Çubuk Belediyesi'nden konuya dair bir paylaşım geldi.

DENETLEME YAPMANIN ÖNEMİ

Yapılan paylaşımda “Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü Ekiplerimizce kurban satışı ve kesimi yapılacak yerler denetlenerek, toplu kesim yapılacak yerlerin uymaları gereken kurallar tebliğ ediliyor” denildi.

Yapılan denetimlerin Kurban Bayramı dönemi sona erene kadar devam etmesi bekleniyor. Çubuk'ta yapılan bu denetimler halkın sorun yaşamaması adına önemli rol oynuyor.

SONRAKİ HABER