Çubuk Belediyesi annelerin isteğini anneler gününde gerçekleştirdi

Dünya genelinde kutlanan en özel günler arasında Anneler Günü yer alıyor. Bu günde anneler ve anne adaylarına yönelik çeşitli jestler yapılıyor.

Ülkemizde ve pek çok ülkede her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü annelere ithaf ediliyor. Bugünde annenin önemi vurgulanırken kendileri çeşitli hediyeler ile mutlu ediliyor.

Bu kapsamda ülkemizde de manevi olarak çok ayı bir noktada tutulan anne kavramı için bir çok program hayata geçiriliyor. Vatandaşların bireysel olarak annelere yaptığı kutlama hareketine ek olarak kurumsal olarak da yüzleri güldüren adımlar atılıyor.

Çubuk Belediyesi annelerin isteğini anneler gününde gerçekleştirdi

O adımlardan birisi Ankara'nın Çubuk ilçesinde gerçekleşti. İlçedeki bir köyde bulunan kadınların kendilerine eski usul hamur işi gıdalarını hazırlayacak bir alan talebi karşılıksız kalmadı. İhtiyaç ve istek doğrultusunda annelerin isteği yerine getirildi. Kızılören mahallesine Çubuk Belediyesi tarafından bir köy fırını inşa edildi.

ANNELERDEN ÇUBUK BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Kızılören mahallesinde yaşayan kadınlar, yaşadıkları yerlere bir köy fırını inşa edilmesinden mutlu olduklarını ifade ettiler. Kadınlar yapılan alan için “ Bizlere eski günleri hatırlattı, anneler günü hediyesi oldu” gibi cümleler kurdular. Kızılören köy fırını Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş tarafından açıldı. Açışta dualar edilerek alanın hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunuldu.

SONRAKİ HABER