Ankara'nın en nadide saklı cennetini keşfedin! Kamp tutkunları burada nefes alıyor hafta sonu hemen uğrayın

Ülkemizde keşfedilmeyi bekleyen pek çok doğal güzellikten bazıları Ankara'da bulunuyor. Başkentin gürültüsü ve kalabalığından sıkılanlar için Ankara'nın en gözde dinlenme alanlarından birini derledik.

Ankara'nın en nadide saklı cennetini keşfedin! Kamp tutkunları burada nefes alıyor hafta sonu hemen uğrayın

Ülkemizin bünyesinde barındırdığı doğal güzellikleri saymakla bitmiyor. Keşfedilip gezilip görülmesi gereken alanların keşfedilmesi için çalışmalar devam ederken mevsiminde milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan alanlar da merakla araştırılmaya devam ediyor.

Özellikle Başkent Ankara'da hafta sonunu sakin, şehir merkezinden uzak ve dinlenebileceği bir yerde geçirmek isteyenler doğal alanların tadını çıkarmak istiyor. Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan Karagöl Tabiat Parkı, ziyaretçilerine doğayla iç içe vakit geçirme imkanı sunuyor.

Ankara'nın merkezine 68, Çubuk ilçe merkezine de 28 kilometre uzaklıkta bulunan Karagöl Tabiat Parkı, günlük yaşamın stresinden uzaklaşmak isteyenlerin tercihi oluyor.

cubuk-karagol-tabiat-parki.jpg

KARAGÖL TABİAT PARKINA MUTLAKA GİTMELİSİNİZ

Karagöl Tabiat Parkı, doğal orman dokusu, saha içerisinde bulunan volkanik oluşumlu göl ile doğada vakit geçirmek isteyenlerin dikkatini çekiyor. Özellikle hafta sonu yoğunluğun oluştuğu tabiat parkını ziyaret edenler, yürüyüş ve piknik yaparak keyifli vakit geçiriyor.

cubuk-karagol-tabiat-parki-001.jpg

İlçenin doğal güzelliklerinden biri olan Karagöl; Çubuk'un Kuzeybatısında Kızılcahamam ile Çubuk arasındaki arazide oluşmuştur. Küçük ve derin bir krater gölü olan Karagöl’den çıkan suların bir kısmı Mürtet ovasını sulayan ova çayına karışmaktadır.

cubuk-karagol-tabiat-parki-002.jpg

Etrafı ormanla kaplı olan Karagöl temiz havası eşsiz güzelliği ile aynı zamanda bir mesire yeri olarak da kullanılmaktadır.

MEŞE VE ÇAMLARIN ARASINDA FINDIK AĞAÇLARI BULUNUYOR

Çevresinde piknik alanları ile Ankara ve çevresinden gelen misafirleri ağırlayan Karagöl; İç Anadolu Karasal ikliminden Karadeniz’in nemli iklimi arasında bir geçiş özelliği taşır. Bunu orman florasında görmemiz mümkündür. Meşe ve çamların arasında fındık ağaçlarına bile rastlanmaktadır.

screenshot-17.jpg

Gölün çevresindeki arazinin sarp ve yüksek olması buranın hem sportif amaçlı; hem de dinlenme amaçlı olarak kullanılmasına müsait bir konum oluşturmaktadır. Yaz mevsiminde bulunduğu yerin yükseltisi nedeniyle oldukça serin olan Karagöl’de Ankara Valiliği’ne ve Gazi Üniversitesi’ne ait tesisler de yer almaktadır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER