Ankara'da sözlü tacize tepki gösteren kişi bıçaklandı!

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, 30 Ağustos günü yaşanan olayda, bir kişi yoldan geçen bir kadına sözlü tacizde bulunan kişilere tepki gösterdi. Ancak bu tepki, beklenmedik bir şiddet olayına dönüştü.

Ankara'da sözlü tacize tepki gösteren kişi bıçaklandı!

O. B. (35), sanayi caddesinde yürürken, bir kadının otomobil tarafından takip edildiğini fark etti. Kadının tehlikede olduğunu düşünen O.B., hemen aracın yanına yaklaştı. İddiaya göre, kadının takipçilerini tanımadığını öğrenen O.B., durumu çözmek amacıyla sözlü müdahalede bulundu. Bu müdahale sonucunda araçtakilerle arbede başladı.

aw024810-11.jpg

Bıçaklı Saldırı

Kavga sırasında O. B., bıçakla karnından yaralandı. Saldırganlar hızla olay yerinden kaçtı. O.B.'nin vücuduna 30 dikiş atıldı ve uzun bir tedavi süreci başladı. Bu saldırı sonucunda gözaltına alınan şüphelilerden ikisi tutuklandı, biri ise serbest bırakıldı.

Baltacı'nın Tepkisi

O. B., olayı anlatırken, "İşletmemin önünde duruyordum. Bir kadının otomobille takip edildiğini gördüm. Kadının yardım çığlını duyunca koşarak arabanın yanına gidip kapısını açtım. Araçtakilere 'Bu kadını neden takip ediyorsunuz?' diye sordum. Bana hakaret ettiler. Ben de dayanamayıp yumruk attım. Kadına, 'Bunları tanıyor musun?' diye sordum. Bana, ‘Tanımıyorum, beni takip ve taciz ediyorlar’ dedi. Ben de bunu duyunca polisi arayın diye bağırdım. O sırada da bana bıçağı saplayıp kaçtılar. 3 buçuk saatlik bir ameliyatın ardından 2 gün yoğun bakım servisinde tedavi gördüm. 4 gün de normal odada tedavim sürdü. Vücuduma 30 dikiş atıldı. Bıçak böbrek duvarıma isabet etmiş. Zedelenmeler var. Hastanede kontrollerim oluyor. Nefes almakta ve günlük yaşamda zorlanıyorum ama yine olsa yine yaparım. Pişman değilim" dedi.

Bu olay, insanların cinsel taciz ve şiddete karşı tepki göstermelerinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Olaya müdahale eden O. B.'nin cesareti, toplumun bu tür olumsuz durumlar karşısında sessiz kalmaması gerektiğini hatırlatıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER