Ankara'da sarının her tonunu içinde barındıran göl! Fotoğrafçıların yeni adresi oldu

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan Karagöl sonbaharın gelmesi ile birlikte sarının her tonunu içinde barındıran fotoğrafçıların vazgeçilmezi bir yer haline geldi.

Ankara'da sarının her tonunu içinde barındıran göl! Fotoğrafçıların yeni adresi oldu

Karagöl yılın her mevsiminde Ankaralıların ziyaret ettiği bir gölken son bahar aylarının gelmesi ile ziyaretçi sayısı oldukça arttı. Farklı ağaç türleri ile manzarasına doyulmayan göl başkent sakinleri ile Çubuk'un ziyaretçilerinin ilk duraklarından birisi konumunda.

Karagöl Tabiat Parkı, Ankara il merkezine 68 kilometre ve Çubuk ilçesine 28 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Karayolu ulaşım ağına Ankara-Çubuk karayolu (D180) ile bağlanan Karagöl Tabiat Parkı, Ankara Esenboğa Havaalanı’na da 52 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Yıllık ziyaretçi potansiyeli 100 bin civarında olan tabiat parkı içerisinde, bekçi evi, tuvalet, giriş kulübesi, kafeterya ve otopark gibi tesisler yer alıyor.

aw062478-01.jpg

YAPRAKLAR TANE TANE DÖKÜLÜYOR

Şehir dışından gelen vatandaşlar o eşsiz manzarayı yerinde görmek için Karagöl'e gidiyorlar. Sonbaharın gelmesi ile birlikte tane tane dökülen yapraklar göl kenarlarını ve ağaç diplerini sarıya boyadı. Gelen ziyaretçiler bu alanlarda mutlaka bir hatıra fotoğrafı çektiriyor. Özellikle son bir haftadır fotoğrafçıların ve evlenen çiftlerin uğrak yeri olan Karagöl meraklılarına unutulmayacak manzaralar sunuyor.

aw062478-03.jpg

KARAGÖLE GİDEN YOLLAR BİLE SARI

Ankara'nın içinden Karagöl'e giderken yol kenarlarında sarı, kırmızı ve kahverenginin tonlarından görmeniz mümkün. Ailece gidip kahvaltı yapıp yürüyüş yapabileceğiniz göl, Ankara'nın sayılı yerlerinden bir tanesi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER