Ankara'da öyle bir göl var ki adı bile bilinmiyor! Binlerce canlı türünü ağırlayan saklı cenneti keşfedin

Başkent Ankara'da pek çok doğal güzellik bulunuyor. Ankaralılar henüz bazı doğal güzellikleri keşfetmemişken Haber Ankara olarak başkentlilerin kesinlikle ziyaret etmesi gereken bir adresi derledik.

Ankara'da öyle bir göl var ki adı bile bilinmiyor! Binlerce canlı türünü ağırlayan saklı cenneti keşfedin

Ankara'da öyle bir göl var ki adı bile bilinmiyor! Binlerce canlı türünü ağırlayan saklı cenneti keşfedin - Ülkemizde bin bir güzellikte doğal alanlar bulunuyor. Söz konusu doğal alanlar binlerce canlı türünü de içinde barındırırken bu güzelliklerden bazıları da hala keşfedilmeyi bekliyor. Başkent Ankara'da henüz çok fazla keşfedilmemiş alanlar bulunurken boş vakitlerini kenti keşfe ayıracak vatandaşlar için Haber Ankara olarak en güzel adresleri derlemeye devam ediyoruz.

Başkent Ankara, sınırları içerisinde pek çok doğal gölü barındırıyor. Bu göllerin çoğu ziyarete açıkken bir çoğu da keşfedilmeyi bekliyor. Ankara'da bulunan Kızılca Göleti de keşfedilmeyi beklerken bu alanla ilgili merak edilenleri derledik.

ÇUBUK İLÇESİNDEKİ SAKLI CENNET KIZILCA GÖLETİ

Kızılaca Göleti, Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan içme kullanma ve sulama amaçlı inşa edilmiş olan bir gölettir. Ortakuyu Deresi ve gölet alanına düşen yağışlarla beslenen Kızılca Göleti'nin ortalama derinliği 2 metredir. Kızılca Göleti'nin en derin yeri 4 metre iken gölün yakınında gölete adını veren Kızılca Köyü yer almaktadır. Çubuk ilçesinin merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Kızılca Göleti'ne toplu ulaşım araçları ile ulaşım sağlanamazken bu alana özel araç ile gidilebilmektedir.

cubuk-kizilca-goleti.jpg

1967 yılında içme kullanma ve sulama amaçlı inşa edilmiş bir gölet olan Kızılca Göleti'nde yakın zamanda balıklandırma çalışması yapılırken bol miktarda sazan, yayın, kadife, gümüş balığı ve kerevit vardır. Kızılca Göleti'nin etrafı çam ağaçları ve yeşil alanlarla kaplı iken binlerce kuş türü de bu göleti ziyaret etmektedir. Kızılca Göleti'nde en çok görülen kuş türleri elmabaş patka, dikkuyruk, sakarmeke, yeşilbaş, Macar ördeği ve bahri olarak bilinmektedir.

cubuk-kizilca-goleti-001.jpg

Gölette ayrıca yarı sucul yılan ve Fırat kaplumbağası yaşamaktadır. Ankaralılar için doğanın bin bir rengi ve binlerce canlı türüyle dinlenme fırsatı sunan Kızılca Göleti'ni sizlerde ziyaret edebilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER