Ankara'da gizli kalmış bir yer! Taşına toprağına, doğasına aşık olacaksınız

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yer alan Karagöl, Ankaralılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Çubuk Karagöl, Ankara'nın en büyük mesire alanlarından biri.

Ankara'da gizli kalmış bir yer! Taşına toprağına, doğasına aşık olacaksınız

Ankara'da çoğu insanın bilmediği Çubuk ilçesinde yer alan tertemiz havasıyla Karagöl, vatandaşlar için hafta sonu tam bir kaçış noktası.

Ankara'da yaşayan vatandaşların en büyük şikayeti şehir yaşantısının hızlı ve yorucu geçmesi. Ankara'da bu konuda çok zengin bir şehir, birbirinden temiz doğal güzelliği ile çok fazla mekan bulunuyor. Bunlardan biri de Çubuk Karagöl.

screenshot-28.jpg

GÜNÜ BİRLİK GİDİLİP GELİNİR

Çubuk ilçesinde yer alan Karagöl, Ankara merkeze 68 kilometre uzaklıkta. Aracı olan vatandaşlar günü birlik rahatlıkla gidip gelebilirler. Doğal güzelliği ile öne çıkan bir tabiat parkı olan Karagöl, eşsiz manzarası ve zengin bitki örtüsü ile ziyaretçilerini dört mevsim bekliyor.

2 BİN YIL ÖNCE OLUŞMUŞ

Çubuk Karagöl, yaklaşık 2 yıl önce volkanik patlama sonucu oluşmuş bir göldür. Gölün uzunluğu 270 metre uzunluğunda, 150 metre genişliğinde ve 25 metre derinliğindedir. Göl, çevresindeki ormanlık alanla birlikte 1502 hektarlık bir alanı kaplamaktadır.

screenshot-29.jpg

Zengin bitki örtüsü ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Karagöl, çevresindeki ormanlık alanda kayın, çam, meşe, gürgen gibi ağaçlar bulunmaktadır. Göl çevresinde ayrıca, çeşitli çiçek ve bitki türleri de yetişmektedir.

KAMP YAPMAK İSTEYENLERİN ADRESİ

Çubuk Karagöl, ziyaretçilerine çeşitli aktiviteler sunmaktadır. Göl çevresinde, piknik, kampçılık, doğa yürüyüşü, balıkçılık gibi aktiviteler yapılabilmektedir. Göl çevresinde ayrıca, bir kafeterya ve bir restoran bulunmaktadır.

screenshot-30.jpg

Çubuk Karagöl, Ankara'nın önemli bir turizm destinasyonudur. Her yıl binlerce ziyaretçi, bu doğal güzelliği görmek için bölgeye gelmektedir.

ÇUBUK KARAGÖL'E NASIL GİDİLİR?

Çubuk Karagöl'e, Ankara şehir merkezinden kalkan dolmuşlarla ulaşılabilmektedir. Dolmuşlarla, Çubuk ilçesine kadar gidildikten sonra, göle giden yollar takip edilebilir. Ayrıca, özel araçla da Çubuk Karagöl'e ulaşılabilmektedir.

SONRAKİ HABER