Ankara Çubuk'ta ünlü Çubuk Turşusunun yolculuğu başladı!

Çubuk'la ilgili tüm gelişmeler ve duyurular Çubuk Belediyesi Twitter hesabı üzerinden paylaşılırken Çubuk Belediyesi bu defa dünyaca ünlü Çubuk turşusunu paylaştı.

Ankara Çubuk'ta ünlü Çubuk Turşusunun yolculuğu başladı!

Dünyaca ünlü Çubuk Turşunu toplamaya başlayan Çubukluları Çubuk Belediyesi paylaştı. Twitter hesabı üzerinden Çubuk Turşusunun yolculuğunun başladığını belirten Çubuk Belediyesi paylaşımı ile oldukça dikkat çekti.

Çubuk'la ilgili tüm gelişmeler ve duyurular Çubuk Belediyesi Twitter hesabı üzerinden paylaşılırken Çubuk Belediyesi bu defa dünyaca ünlü Çubuk turşusunu paylaştı. Çubuk Turşusunun toplanmaya başladığı dile getirildi.

ÇUBUK TURŞUSU TOPLANIYOR!

Ankara Çubuk Belediyesi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı;

''Salatalıkların Tarladan Sofraya Yolculuğu Başladı Dünyaca ünlü Çubuk Turşusu’nun, tarladan sofralarınıza yolculuğu başladı İlçemizin yöresel lezzetlerinin başında gelen Çubuk Turşusunun yapımı; doğal ve taze salatalıkların tarladan toplanması ile başlıyor. Özenle yıkanan salatalıklar, her biri her derde deva sarımsağından dere otuna, defne yaprağından karabiberine ve bizde saklı püf noktaları ve malzemelerle buluşarak turşular kuruluyor. Özenle kurulan turşular fermente olarak bir süre beklemeye bırakılıyor. 40-55 gün sonra yemeye hazır hâle geliyor. Afiyet olsun. Unutmayın, Turşu Çubuk’tan alınır ve Lezzetle Yenir.''

screenshot-75.png

haberankara.com

SONRAKİ HABER