Ankara Çubuk Belediyesi yöresel yemek tanıtımını yayımladı!

Çubuk Belediyesi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşım bugün oldukça dikkat çekti.

Ankara Çubuk Belediyesi yöresel yemek tanıtımını yayımladı!

Ankara Çubuk Belediyesi tarafından Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşım oldukça dikkat çekti. ‘Yemekçi Müzeyyen’ Müzeyyen Derin (93) Çubuk Homaçası başta olmak üzere Çubuk Baklavası ve Çubuk Düğünlerinin vazgeçilmezleri olan Düğün Çorbası, Yaprak Sarması ve Pilav gibi yöresel yemeklerin yapılışını anlatırken o anlar Çubuk Belediyesi Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı.

screenshot-2023-08-02t173217-009.png

Çubuk Belediyesi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşım bugün oldukça dikkat çekti. Çubuk Belediyesi ilçede Gastronomi uzmanları olarak tabir edebileceğimiz namı diğer ‘Yemekçi Müzeyyen’ Müzeyyen Derin'in (93) anlatımı ile yöresel yemeklere yer verirken paylaşımda şu ifadeler yer aldı;

Yaşayan Değerlerimiz! İlçemizin Gastronomi uzmanları olarak tabir edebileceğimiz namı diğer ‘Yemekçi Müzeyyen’ Müzeyyen Derin (93), coğrafi işaretli ürünlerimizden olan Çubuk Homaçası başta olmak üzere Çubuk Baklavası ve Çubuk Düğünlerinin vazgeçilmezleri olan Düğün Çorbası, Yaprak Sarması ve Pilav gibi yöresel yemeklerimizin yapılışını anlattı. Yaklaşık 58 yıl boyunca ilçemiz başta olmak üzere çevre ilçelerde düğünlerde ve önemli günlerde aşçılık yapan Müzeyyen Derin, yıllarını verdiği mutfak tecrübelerini yaşayarak harmanladığı yöresel lezzetleri ile Çubuk Gastronomisinde önemli iz bıraktığına inanıyoruz.

SONRAKİ HABER