Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de! Ankara'da bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Resmi Gazete aracılığı ile alınan pek çok karar kamuoyunun bilgisine sunuluyor. Ankara'daki bazı taşınmazların özelleştirme kapsamına alınmasını içeren Cumhurbaşkanı Kararı da Resmi Gazete de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de! Ankara'da bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile bu kez Ankara için yeni bir karar alındı.

Ankara'nın Çankaya ilçesindeki bazı taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınması kararlaştırıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

ANKARA KARAKUSUNLAR'DAKİ BAZI TAŞINMAZLAR ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINA ALINDI

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararına göre;

Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı Ankara'nın Çankaya ilçesi Karakusunlar Mahallesi'nde 29353 ada, 2 ve 3 parsellerdeki taşınmazlar, özelleştirme kapsam ve programına alındı.

ekran-goruntusu-2023-11-14-100152.png

Taşınmazlar, satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçı uygulanarak özelleştirilecek.

Özelleştirme işlemleri, 31 Aralık 2027 tarihine kadar tamamlanacak.

GELİRLER DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI HESABINA AKTARILACAK

Bu taşınmazların özelleştirilmesiyle elde edilecek gelirin, giderler düşüldükten sonra Dışişleri Bakanlığının yeni hizmet binaları ihtiyacının karşılanmasını teminen Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde Dışişleri Bakanlığı adına açılacak hesaba aktarılmasına karar verildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER