Çankaya'da Destek Eğitim Merkezleri öğrencileri derece aldı!

Çankaya Belediyesi'nin ücretsiz olarak Destek Eğitim Merkezleri'nde verdiği YKS'ye hazırlık kurslarını alan öğrenciler, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda derece yaptılar. Başkan Alper Taşdelen, derece yapan öğrencileri tebrik etti.

Çankaya'da Destek Eğitim Merkezleri öğrencileri derece aldı!

Başkent Ankara'da Çankaya Belediyesi Destek Eğitim Merkezlerinde öğrencilere YKS için eğitim kursu vermekteydi. YKS'nin sonuçlarının açıklanması ile birlikte Destek Eğitim Merkezlerinde kurs alan öğrenciler derece yaptılar.

Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen, Destek Eğitim Merkezlerinde aldıkları eğitim ile derece yapan öğrencilerini tebrik etti.

Derece yaptılar

Çankaya Belediyesi'nin YKS'na hazırlanan öğrenciler için 2022-2023 eğitim döneminde Çankaya Evleri'nde ücretsiz kurs programı sunuyordu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanması ile beraber Destek Eğitim Merkezlerinde kurs alan öğrencilerden, ismi açıklanmayan bir öğrenci sayısal alanda 530.000 puanla 5.356'ncı, Cebeci Çankaya Evi'nde B.Y. eşit ağırlıkta 442.958 puanla 7.972'nci, Yıldız Çankaya Evi'nde M.Y. eşit ağırlıkta 440 puanla 10.000'nci ve Nazım Hikmet Çankaya Evi'nde A.C. eşit ağırlıkta 431 puanla 11.981'nci sırada yer aldı. Kurs alan başka Çankaya Evleri'ndeki öğrenciler de EA, MF, SÖZ kendi alanlarında üst sıralarda yer aldılar.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre 2 milyon 995 bin 399 adayın hiçbir testte yüzde 50 başarıyı yakalayamadığı detayı bulunmaktaydı. Buna rağmen Çankaya Evleri'nde ücretsiz sunulan kurs imkanından faydalanan öğrenciler, başarı sıralamasında üst tabakalarda başarılı sonuçlar aldılar. Bu sonuçla Destek Eğitim Merkezlerinin kurs alan öğrencilerinin başarılarında katkılarda bulunduğu görülüyor.

1614259109610-alper.jpg

"Öğrencilerimizi tebrik ediyorum”

Çankaya Evleri'nde öğrencilere sunulan Destek Eğitim Merkezlerinin her alanda yaş fark etmeksizin öğrencilerin eğitimlerine destek sağladığını vurgulayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen konu ile ilgili:

"Amacımız, ortaokul ve liseye devam eden öğrenciler ile mezunlara yönelik, tamamlayıcı ve destekleyici eğitim çalışmaları yapmak ve eğitimde fırsat eşitsizliğini önlemektir. Özellikle maddi güçlük çeken ailelerimizin çocuklarına destek olmaya özen gösteriyoruz. Binlerce öğrencimizi YKS’ye hazırlıkta destekledik. Tüm imkânlarımızı kullanarak çocuklarımızın eğitimine destek vermeye devam edeceğiz. YKS’de başarı gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyorum” açıklamalarında bulundu.

SONRAKİ HABER