Çankaya ilçesinde belediyenin girişimleri ile 8 yeni park açılışı yapılacak

Ankara'daki ilçe belediyeleri çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ankara'daki belediyeler yeni yatırımlara imza atmaya devam ederken Çankaya Belediyesi de 8 yeni park açılışı yapacağını bildirdi.

Çankaya ilçesinde belediyenin girişimleri ile 8 yeni park açılışı yapılacak

Çankaya ilçesinde belediyenin girişimleri ile 8 yeni park açılışı yapılacak - Başkent Ankara, gelişmeye devam ediyor. Başkentin ilçe belediyelerinin girişimleri ile yeni projelere imza atılmaya devam ederken Çankaya Belediyesi de "Kalp kırmadık rekor kırdık" sloganıyla 2023 yılı yatırımları kapsamında 8 yeni parkı daha hizmete açacaklarını duyurdu.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA TAKİP ET

Ankara'nın en yeşil ilçesi olma unvanını taşıyan Çankaya'da, eylül ayı itibarıyla yeni parklar halkın hizmetine açılacak. "Kalp kırmadık rekor kırdık" sloganıyla rekorlar kırmaya devam eden Çankaya Belediyesi 2023 yılı yatırımları kapsamında 18 bin 458 metrekare yeşil alanı daha ilçeye kazandırmış olacak.

ÇANKAYA'DA 6 MAHALLEDE 8 YENİ PARK AÇILACAK

Çankaya Belediyesi 9 yılda 102 park ile yaklaşık 1 milyon 700 bin metrekare yeşil alanı ilçeye kazandırdı. Çankaya Belediyesi, eylül ile kasım ayları arasında açılışını yapacağı 8 park ile toplam 18.458 metrekare yeşil alanı daha Başkentlilerle buluşturmuş olacak. Metin Oktay, Mustafa Kemal, İlkbahar, Beytepe, Alacaatlı ve Gökkuşağı mahallelerinde açılacak olan parklar, dinlenme alanları, çocuk oyun parkları ve yürüyüş yolları ile Çankayalıların ihtiyaçlarını karşılayacak.

2023-08-07-park-bahceler-ozkan-ugur-parki-2.jpg

Beytepe Mahallesinde ise 2 yeni park açılışı gerçekleşecek. Temmuz ayında hayatını kaybeden usta müzisyen Özkan Uğur'un adını yaşatacak park 6 bin 871 metrekare alana inşa edildi. 2023 FIVB Milletler Ligi şampiyonu olarak Türkiye’ye gurur yaşatan kadın milli voleybol takımımızın adını alan 3 bin 051 metrekarelik Filenin Sultanları Parkı ile birlikte bölgeye yaklaşık 10 bin metrekarelik daha eğlenme, dinlenme ve spor alanı kazandırılmış olacak.

2023-08-07-park-bahceler-ozkan-ugur-parki-1.jpg

Gökkuşağı Mahallesi’nde bin 206 metrekare alanda açılacak Kolombiya Parkı ve İlkbahar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İsmail Kavak Parkı bin 200 metrekare yeşil alanıyla Çankayalılarla buluşacak. Ankaralıların açık havada en çok vakit geçirdiği yerlerden biri olan Alacaatlı Mahallesi’nde 2 bin metrekare daha eklenerek üçüncü etabı tamamlanan 27 Aralık Kızılcagün Parkı ve 785 metrekarelik Müdriye Yıldız Bıçakçı Parkı yeşil dokusuyla Çankaya’da hizmet verecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER