Çankaya Belediyesinden yaza özel etkinlikler

Çankaya Belediyesi, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaşlarına pek çok renkli etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor.

Çankaya Belediyesinden yaza özel etkinlikler

Çankaya Belediyesinden yaza özel etkinlikler

Çankaya Belediyesi, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaşlarına pek çok renkli etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor.

Sosyal ve kültürel alandaki faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Çankaya Belediyesi, yaz aylarını verimli şekilde geçirmek isteyen vatandaşları için pek çok farklı etkinilik düzenleyeceğini açıkladı. Belediyenin kültür ve sanata yönelik faaliyetleri arasında, belirli kültür merkezlerinde düzenlenecek sergiler, konserler, dans gösterileri, çocuk filmleri festivali ve daha birçok renkli etkinlik yer alıyor.

Ayın ilk etkinliği Usta şair Nazım Hikmet anısına hazırlanan "Nazım Hikmet Karikatürleri Sergisi" 1-2 Haziran tarihlerinde Kuğulu Park'ta, 3 Haziran'da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (DTÇSM) ziyaret edilebilecek. Aynı merkezde 2 Haziran tarihinde ise Lamia Sanat Akademisi'nin "Birlikte Yaratılan Ritim" adlı bale ve müzikli dans gösterisi sanatseverlerle buluşacak. Bayraktar ve Sokullu Gelişimsel Oyunevleri ile Çayyolu ve Kıkkonaklar Çocuk Atölyesi ve 23 Nisan Oyunevi öğrencileri tarafından hazırlanan "İlk Sahnem" bale ve müzikli dans gösterisi ise 5 Haziran'da Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

ÇOCUKLAR İÇİN FİLM FESTİVALİ

Çankaya Belediyesi karnesini alıp yaz tatiline giren öğrencileri de unutmadı. Çankaya Belediyesinin ev sahipliğinde 7. Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali 1 Haziran’da başlayacak. 7 Haziran'a kadar devam edecek festivalde onlarca film çocuklarla buluşacak. Renkli etkinliklerle süslenecek festivalde minik öğrenciler, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde birçok farklı atölyede konularında uzman konuklardan ücretsiz sanat dersleri alacak.

MEZUN ÖĞRENCİLERİN ESERLERİ SERGİLENECEK

Çankaya Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği işbirliğinde gerçekleşecek olan "Dünya Çevre Günü Karikatürleri Sergisi" 5 Haziran tarihinde Kuğulu Park'ta Başkentlilerle buluşacak. Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin tüm yıl boyunca özenle hazırladığı sanat eserleri, görsel iletişim tasarımları, grafik tasarımlar, tekstil ve moda tasarımları, gastronomi ürünleri, film ve animasyonlar, mimari projeler ve iç mimari tasarımlarının yer aldığı "Yıl Sonu Sergisi" 8-24 Haziran tarihleri arasında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde görücüye çıkarken Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı "Mezuniyet Sergisi" 28 Haziran tarihinde aynı merkezin bütün galerilerinde sanatseverlerle buluşacak.

Grafik tasarımdan iç mimarlık ve çevre tasarımı projelerine, seramikten heykele, resimden enstalasyona beş bölüm mezunlarının çeşitli disiplinlerde yarattıkları eserler ise 11 Temmuz'a kadar ziyaret etme fırsatı tanıyor.

Etkinliklerle ilgili daha fazla detay ve program, Çankaya Belediyesi'nin " https://kultursanat.cankaya.bel.tr/ " adresinden ulaşılabiliyor.

SONRAKİ HABER