Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesinde Çocuk Diyarı Film ve Sanat Festivali başladı

Çankaya Belediyesinin düzenlediği sosyal etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Belediyenin düzenlediği etkinliklerle ilgili yeni bir açıklama gelirken Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesinde Çocuk Diyarı Film ve Sanat Festivali'nin başladığı öğrenildi.

Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesinde Çocuk Diyarı Film ve Sanat Festivali başladı

Çankaya Belediyesi, ilçede birbirinden farklı etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında son olarak Uluslararası Çocuk Diyarı Film ve Sanat Festivali Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesinde gerçekleşen açılışla 7’nci kez 'merhaba' dedi.

Sanat yoluyla binlerce çocuğa ulaşma hedefi ile çalışmalarına devam eden Uluslararası Çocuk Diyarı Film ve Sanat Festivali, dezavantajlı çocuk gruplarını önceleyerek çocukların sorunlarının ele alındığı hak temelli, eşitlikçi paneller, çocuklar ve ebeveynler için film gösterimleri ile farkındalık yaratacak bir programla festivalin açılışını yaptı.

ÇOCUK DİYARI FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

Bu yıl teması, “Cinsel İstismara Karşı Mücadelede Bütüncül Hak Temelli Bir Bakış” olarak belirlenen Çocuk Diyarı Film ve Sanat Festivalinde, 13 ülkeden kısa metraj ve uzun metraj film gösterimi ve söyleşilerin yanı sıra çocukların doğrudan katılım ve katkıları da yer alacak.

Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesinde Çocuk Diyarı Film ve Sanat Festivali başladı

Zer Zer Çocuk Grubunun konseri ve Elif Bale Dans gösterisi beğeni toplarken 7 Haziran’a dek sürecek festivalde ayrıca karikatür atölyesi, Ebeveynler için Toplumsal Cinsiyet Atölyesi ile Çocuklarla Uygulamalı Kurgu Atölyesi gibi 11 farklı atölye çalışması da festivale katılacaklarla buluşacak. Festivale katılmak isteyenler Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesini ziyaret edebilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER