Çankaya Belediyesi kentsel dönüşüme yönelik çalışmalarını sürdürüyor

Çankaya Belediyesi, kentsel dönüşüme yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Belediye bu kapsamda metruk yapıların kontrollü yıkım çalışmalarını gerçekleştirdi.

Çankaya Belediyesi kentsel dönüşüme yönelik çalışmalarını sürdürüyor

Kentsel dönüşüm, Türkiye’nin önemli gündem konularından biri olarak öne çıkıyor. Bu konuda birçok il ve ilçede belediyeler de kentsel dönüşüme yönelik çalışmalarına ağırlık veriyor. Çankaya Belediyesi de belediyenin başkanı Hüseyin Can Güner’in öncülüğünde çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için ekipleriyle birlikte geniş kapsamdaki faaliyetlerini sürdürüyor.

Çankaya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri de kentsel dönüşüm kapsamındaki çalışmaları çerçevesinde çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için kaçak-ruhsatsız, metruk ve tehlike arz eden yapıların kontrollü yıkım çalışmalarına aralıksız şekilde devam etti.

Çankaya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri iş makineleriyle, hasarlı, depreme dayanıksız ve tehlike arz eden binaları yıkarken, ortaya çıkan molozu da temizledi.

Çankaya Belediyesi kentsel dönüşüme yönelik çalışmalarını sürdürüyor

ÇARPIK KENTLEŞMENİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Çankaya Belediyesinin Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin, kentsel dönüşüm ve çarpık yapılaşmayı önlemeye yönelik, kaçak-ruhsatsız, metruk ve tehlike arz eden yapıları kontrollü şekilde iş makineleriyle yıkmaları, Çankaya Belediyesinin sosyal medya hesapları üzerinden de paylaşıldı.

Belediyenin paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

“Sağlıklı kentleşme için çalışıyoruz.

Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için kaçak-ruhsatsız, metruk ve tehlike arz eden yapıların kontrollü yıkım çalışmalarını sürdürüyoruz.”

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER