Çankaya Belediyesi Gelişimsel Oyunevleri küçük çocuklara eğlenirken öğrenme fırsatı sunuyor

Ankara'nın Çankaya ilçesinde günlük hayatta çeşitli nedenlerden dolayı çocukları ile ilgilenmeyen ailelerin yardımına Gelişimsel Oyunevleri yetişti. Annelerin kendilerine de vakit ayırabilmesini sağlayan bu hizmet ile çocuklar uzman eğitmenler eşliğinde oyunlar oynayıp keyifli anlar geçiriyor.

Çankaya Belediyesi Gelişimsel Oyunevleri küçük çocuklara eğlenirken öğrenme fırsatı sunuyor

Çankaya Belediyesi tarafından geçtiğimiz dönemlerde hayata geçirilen Gelişimsel Oyunevleri aynı tempoda hizmet vermeye devam ediyor. Annelerin gün içinde işlerini yapabilmesi ve çocuklarının gelişimini eğlenerek geliştirebilmesi adına hayata geçirilen uygulama ile anne ve çocuklara ayrı ayrı destek sağlanıyor.

HEM ANNE, HEM ÇOCUKLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Çankaya ilçesindeki annelerin yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği Gelişimsel Oyunevleri'nde çocuklara oyun, resim, drama gibi branşlarda eğitim veriliyor. Çocuklara onların yaşlarına göre yaklaşılırken aynı zamanda onların küçük yaşlarda arkadaşlık bağı kurma yönününde kuvvetlenmesi sağlanıyor. 4-6 yaş grubunun bir çok kesim tarafından çocuklar için en hassas dönemler arasında gösterilmesi bu alanların değerini daha da arttırıyor.

Çankaya Belediyesi Gelişimsel Oyunevleri küçük çocuklara eğlenirken öğrenme fırsatı sunuyor

7 FARKLI YERDE BULUNUYOR

Evladını güvenli bir yere emanet eden anneler bireysel olarak yapması gereken işlerini hallederek yorgunluktan uzaklaşarak kendilerini yenilemiş oluyor. Çankaya Belediyesi tarafından “Gelişimsel Oyunevi, asıl olarak annenin çocuğun bakım sorumluluğundan uzaklaşarak özgürleşmesini sağlayan, çocuğuyla bir aradayken yapamadıkları işleri yapmalarına fırsat sağlayan bir sosyal destek hizmetidir” olarak tanımlanan bu yerler şu anda ilçenin 7 farklı noktasında bulunmakta.

Kendisi ve çocuğu için bu hızmetten faydalanmak isteyen anneler için, Çankaya Belediyesi Gelişimsel Oyunevleri adresleri şu şekilde;

Çankaya Belediyesi Gelişimsel Oyunevleri küçük çocuklara eğlenirken öğrenme fırsatı sunuyor - Resim : 2

Hem aile hem minik bireyler için önemli olan bu hizmet ile ilgili bir ücret talep edilmiyor. Bu hizmetten ücretiz olarak yararlanma şeklinin haftada iki defa olduğu öğrenildi. Çocuklar burada iki farklı yarım günde kalma fırsatınsa sahip oluyor.

SONRAKİ HABER