Çankaya Belediyesi çalışanları işi bıraktı, ek zam talebiyle eylem başlattı

Ankara'da Çankaya Belediyesi çalışanları ek zam talebi ile belediye binasının önünde eylem yaptı. Ücretlerin enflasyon karşısında eridiğini ifade eden işçiler, zam talebinde bulundu.

Çankaya Belediyesi çalışanları işi bıraktı, ek zam talebiyle eylem başlattı

Ankara’da üç ilçenin belediye çalışanları maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini söyleyerek ek zam talebi ile eylemler başlattı. Temmuz ayında yapılan zammı düşük bulan işçiler 10 bin 500 lira maaş aldıklarını söyleyerek enflasyonu işaret etti.

44.jpg

Ankaralılar bu adreste buluşuyor!TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

PARTİLER FARKI TALEP AYNI!

AKP’li Mamak Belediyesi, MHP’li Etimesgut Belediyesi ve CHP’li Çankaya Belediyesi çalışanları ortak taleplerini açıkladı. Ek zam istediklerini belirtti. Hayat pahalılığı karşısında geçinemediklerini söyledi. Haklarını almak istediklerini belirten işçiler, Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın yönetici ve uzmanlarına ulaşamadıklarını ardından ise işi bıraktıklarını ifade etti. Eylemlerin başlaması ile birlikte sendika yöneticileri arabuluculuğa başvurdu. Böylece işçi ve işveren arasında talepler yetkili birimlere iletildi.

fghfh.jpg

YÜZDE 20 ZAM TEKLİF EDİLDİ!

Eylemlerin ardından Mamak Belediyesi, işçilere yüzde 20 oranında zam teklifinde bulundu. Fakat işçiler yapılan zam oranını kabul etmeyerek, hak ettikleri tutarda ek zam istediklerini ifade etti.

ETİMESGUT BELEDİYESİ'NDE EYLEM!

Mamak ve Çankaya Belediyesi dışında Etimesgut Belediyesi'nde de ek zam eylemi devam ediyor. İşçiler Belediyeye ait araçlarda oluşan arızalar nedeniyle ücretlerinden kesinti yapıldığını ifade ederek belediyenin önünde eyleme durdu.

İŞÇİLERE 2 BİN LİRA SEYYANEN ZAM TEKLİFİ!

Eylemlerin başlamasının ardından işçi ve işveren arasında arabuluculuk yapılıyor. Bu kapsamda önceki gün Çankaya Belediyesi'nde Genel - İş Ankara 1 nolu şube ve belediye arasında ek protokol görüşmeleri yapıldı. Görüşmenin ardından belediye, işçilere 2 bin lira seyyanen zam yapacaklarını açıkladı. Zam tutarını kabul etmeyen işçiler enflasyonu işaret ederek belediyenin başkanlık avlusunda eylem başlattı. Belediye avlusunda 'işçi burada, sendika nerede” sloganları atıldı.

Daha fazla Ankara haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER