Çankaya Belediyesi, 7 ayda 2 bin 588 çiftin düğünlerine ev sahipliği yaptı

Ankara'da Çankaya Belediyesi'nde , 7 ay gibi bir süre içerisinde 2 bin 588 çift dünya evine girdi.

Çankaya Belediyesi, 7 ayda 2 bin 588 çiftin düğünlerine ev sahipliği yaptı

Çankaya Belediyesi, 2023 yılında nikah salonlarına yeni bir soluk getirdi. Konutkent Mahallesi'nde, saygıdeğer Tıp Doktoru, akademisyen ve eğitimci Prof. Dr. Türkan Saylan'ın anısına adanan nikah salonu hizmete girdi. Çankaya Belediyesi, Vedat Dalokay Nikah ve Kokteyl Salonu ile Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi Nikah Salonu'ndan sonra üçüncü bir nikah mekanını hizmete sunarak çiftlerin özel günlerini unutulmaz kılıyor. Yeni açılan Prof. Dr. Türkan Saylan Nikah Salonu, Konutkent Mahallesi 2961 Sokak No:1/C adresinde mutlu çiftleri ağırlarken, Vedat Dalokay Kokteyl ve Nikah Salonu Kurtuluş Parkı'nda ve tadilat sürecinde olan Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi Evlendirme Birimi ise Yıldızevler Mahallesi'nde hizmet vermeye devam ediyor.

cankaya-belediyesi-prof-dr-turkan-saylanin-adini-tasiyan-yeni-nikah-salonunu-acti-113404-20230729.jpg

Ankaralılar bu adreste buluşuyor!TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

Rekor nikah sayısı!

Son bilgilere göre, 2022 yılında, Çankaya Belediyesi'ne ait nikah salonlarında toplam 5 bin 624 çift dünya evine "evet" dedi. 2023 yılının 1 Ocak'tan günümüze kadar olan süreçte ise toplam 2 bin 588 çift, Çankaya Belediyesi'nin üç farklı nikah salonunda mutluluğa adım attı.

11-9-2-nikah07072023d.jpg

Başvuru için gerekli adımlar

Evlilik hayali kuran çiftler, evlendirme işlemleri için Çankaya Belediyesi Evlendirme Birimi'ne başvurabilirler. Başvuruda bulunmak için çiftlerin, aile hekimlerinden alacakları sağlık raporları (kanuni geçerlilik süresi 180 gün / 6 ay), kimlik asılları ve fotokopileri ile birlikte başvurmaları gerekmektedir. Taraflardan birinin mevcut olmaması durumunda, noter onaylı vekâletname alarak da başvuru yapma imkanı bulunmaktadır. Başvuru esnasında, çiftlerin nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri, aile hekimleri tarafından verilen sağlık raporu ve 4 adet fotoğrafın da yanlarında bulundurulması önemlidir."

Ankara ilçeleri hakkında daha fazla bilgi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER