Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen'den yerel seçimlerde başkan adaylığı açıklaması!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Taşdelen'den adaylık açıklaması geldi.

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen'den yerel seçimlerde başkan adaylığı açıklaması!

Ülkemizde 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili olarak çalışmalar devam ediyor. Ankara'da da hareketli günler yaşanırken adaylık iddiaları ve açıklamaları art arda geliyor. Bu çerçevede Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'den de bir adaylık açıklaması geldi.

6 Eylül akşamı Habertürk TV’de Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu ana haber bültenine katılarak soruları yanıtlayan Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen'den yeni açıklamalar geldi. Başkan Taşdelen adaylık açıklaması ile sosyal medyanın gündemine oturdu.

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI TAŞDELEN'DEN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması öngörülen yerel seçimlere ilişkin, “Bir dönem daha devam etmek istiyorum eğer partimiz, ilgili kurullarımız ve genel başkanımız uygun görürse. CHP'de buna MYK ve PM karar verir. Hem parti disiplini hem de nezaket kurallarını aşan bir durumda olmayız” değerlendirmesinde bulundu. Yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı için adaylık isteğinin bulunmadığını belirten Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, yaklaşan yerel seçimler öncesi hedefinin sorulması üzerine “9,5 yıldır belediye başkanıyım hiç siyasi polemiklere girmedim. Sevgili Çankayalılar bana belediye başkanlığı görevini tevdi etti.” sözlerini kullandı.

cankaya-belediye-baskani-alper-tasdelen-haberturk-tv-1.jpeg

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in her ilde aday çıkartacaklarına ilişkin açıklamasına da değinen Başkan Taşdelen, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in sözlerine saygı duyulması gerektiğini belirterek, “Bizim bu aşamada karara saygı duymaktan başka yapacağımız bir şey yok. Yerel seçime giderken her parti kendi çalışmasını yapacak, anketler yapacak, CHP-İYİ Parti ittifak ile girerlerse nereler kazanacak, bence bunlara bakılacaktır diye düşünüyorum” sözlerini sarf etti.

''BİZ BU ÜLKEYE UMUT VERMEK İSTİYORUZ''

“14 Mayıs, 28 Mayıs seçimlerini kaybettik. Önümüzde yerel seçimler var” diyen Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, “Bu ülkeye umut vermek istiyoruz. Demokrasiye, çoğulcu parlamenter sisteme oy vermiş olan yüzde 48'e layık olmak durumundayız. Akıl neyi gerektiriyorsa onu yapmak gerektiğine inanıyorum. Süreç uzun. Elbette her siyasi parti saygındır. Bir de seçmenin talebi var. Yerel seçimlerde dinamik çok farklı” değerlendirmesinde bulunurken ABB Başkanı Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı hakkında da konuştu.

cankaya-belediye-baskani-alper-tasdelen-haberturk-tv-2.jpeg

ABB Başkanı Yavaş ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun belediye başkanı olarak başarılı oldukları için Cumhurbaşkanlığı sürecinde isimlerinin geçtiğini belirten Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, “Onların Cumhurbaşkanlığında o süreçte isimlerinin geçmesi başarılı belediye başkanlıklarının bir sonucu. Belediye başkanı olarak gerçekten başarılılar. Bir 5 yıl daha görevde kalmasıyla ilgili olarak İYİ Parti seçmenlerinin bunu değerlendireceği kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER