Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner Dil Derneği'nin 37. yılı kutlamalarına katıldı

Türk dilinin korunması ve bilim ışığında ilerlemesi için kurulan Dil Derneği'nin kuruluş yıl dönümü Çankaya ilçesinde gerçekleşti. Çok sayıda ismin katıldığı törende konuşan Başkan Güner derneğin geçmişten günümüze yaptığı çalışmalara dikkat çekti.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner Dil Derneği'nin 37. yılı kutlamalarına katıldı

Çankaya'da gerçekleşen törene derneğin yönetiminden ve CHP'den başta genel başkan Özgür Özel olmak üzere çok sayıda isim katıldı. Törende söz alan isimler Dil Derneği'nin zor dönemler yaşamasına rağmen ayakta kalabilmesine dikkat çekti.

BAŞKAN GÜNER'DEN DİL DERNEĞİNE ÖVGÜ

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yer alan kutlamalar Yekta Güngör Özden'e adandı. Törende söz alan isimlerden Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner kurumun temsil ettiği anlamına ve önemine vurgu yaptı. Başkan Güner “Dil Derneği, karşı darbecilere yenilmeyip ayakta durup yılmadan mücadele eden insanların başlattığı yeni bir devrimdir. Ben 37 yıldır bu yolda emek veren geçmişten bugüne katkı koyan herkese tüm gönüldaş ve yoldaşlarına da ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner Dil Derneği'nin 37. yılı kutlamalarına katıldı

YEKTA GÜNGÖR ÖZDEN ANILDI

Kutlama töreninin ithaf edildiği isim olan Yekta Onur Özden'i de sözlerinde anmadan geçmeyen Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner “Sayın Yekta Güngör Özden, benim gibi genç yaşta hukuk mücadelesine başlamış; Bülent Ecevit'i ve İsmet İnönü'yü savunarak, partimizin hukuk danışmanlığını yaparak çok değerli bir hukuk mücadelesi vermiş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli kurumlarından biri olan Anayasa Mahkemesi Başkanlığıyla bu ömrü taçlandırmış çok kıymetli bir isim” ifadelerini kullandı.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner Dil Derneği'nin 37. yılı kutlamalarına katıldı - Resim : 2

Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel'de yaptığı konuşmada Çankaya ilçesinin ve yönetiminin yakın dönem siyaset tarihinde yaşanan her olayda kendilerine destek verdiğini ifade etti. Özel bu nedenle duyduğu minneti ve hoşnutluğu dile getirdi.

SONRAKİ HABER