Çankaya Atapark'ta büyük zafer coşkusu törenle başladı!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümü kutlamaları gerçekleştirildi.

Çankaya Atapark'ta büyük zafer coşkusu törenle başladı!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümünde Çayyolu Atapark'ta düzenlenen törene katılarak Çankayalılarla bayram coşkusunu paylaştı.

f4w58efwcaa4p-7.jpg

Atatürkçülük Bilim ve Akla Dayalıdır: Atatürk'ün Devrimleri

Törende yaptığı konuşmada, Alper Taşdelen, Atatürkçülüğün temelinin bilim ve akıl olduğunu belirterek, Atatürk'ün devrimleri ve ilkeleri ile uğraşmanın anlamsız olduğunu ifade etti. Atatürk'ün liderliği altında Türkiye'nin daha güçlü ve müreffeh yarınlara yürüdüğünü vurguladı.

Çankaya Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını Çayyolu Atapark'ta gerçekleştirdi. Törende Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı ve Türkiye'nin kurtuluşunda canını ortaya koyan tüm şehitler anıldı.

f4w585dxsaa4i-g.jpg

Atatürk'ün Dehası ve Zaferler

Alper Taşdelen, konuşmasında 30 Ağustos'un Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin taçlandığı bir tarih olduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki ulusal mücadelenin zaferini simgelediğini belirtti. Taşdelen, Atatürk'ün askeri ve siyasi dehasının yeri doldurulamaz olduğunu vurguladı.

Başkan Taşdelen, gençlere tarihlerini iyi bilmeleri gerektiğini ve Nazım Hikmet'in Kuvayı Milliye Destanı'nı okumalarını önerdi. Kurtuluş Savaşı'nı anlatan bu eserin tarihi büyüklüğünü gösterdiğini belirtti.

Çankaya Belediyesi, düzenlenen törenle başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümü kutlamaları hakkında resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla vatandaşlarına duyurdu.

f4w59lkwaaamlcs.jpg

Atatürkçülük Asla Ölmez: Bilim ve Akıl İle Yenilmez

Taşdelen, Atatürkçülüğün temelinin bilime ve aklın dayandığını ifade ederek, Atatürkçülerin her zaman ilerlemeyi ve değişimi savunacaklarını ve asla yenilmeyeceklerini vurguladı. Atatürkçülüğün her zaman çağın önünde olduğunu ve bilimi rehber edindiğini söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan Taşdelen, tüm Atatürkçülere seslenerek Atatürk'ün devrimleri ile mücadelenin bilime ve akla dayandığını unutmamalarını söyledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER