Çankaya Akademi'de YKS kursu alan öğrenciler Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen ile bir araya geldi

Çankaya Belediyesi öğrenci dostu projelerine devam ediyor. Özellikle üniversite sınavına girecek gençlere desteğini sürdüren Çankaya Belediyesi'ne ait Çankaya Akademi'de kurs alan öğrenciler Başkan Taşdelen ile bir araya geldi.

Çankaya Akademi'de YKS kursu alan öğrenciler Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen ile bir araya geldi

Çankaya Akademi'de YKS kursu alan öğrenciler Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen ile bir araya geldi - Başkent Ankara'da öğrenci dostu projeler hız kesmeden devam ediyor. Ankaralı öğrenciler birbirinden farklı kurslara ücretsiz ulaşmanın memnuniyetini yaşıyor. Bu kapsamda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya Akademi’de ücretsiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık kurslarına katılan öğrencilerle buluştu.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

Çankaya Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla “Çankaya Akademi” adıyla kurulan tamamen ücretsiz YKS’ye hazırlık kurslarına katılan ve sınav sonuçlarına göre ilk tercihlerine girecek öğrenciler ve aileleri, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile bir araya geldiler.

''TÜRKİYE’DE BİR İLKİ YAPTIK''

Çankaya Akademi ile bir ilke imza attıklarını belirten Çankaya Belediye başkanı Taşdelen, ''Ekonomik kriz ve sosyal adaletsizlik yaşanırken, öğrencilerin anayasal, temel bir hak olan eğitim hakkından mahrum kalması düşünülemezdi. Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir ve her çocuk eğitim hakkından eşit olarak yararlandırılmalıdır. Biz de sosyal devlet ve sosyal belediyecilik anlayışının gereğini yaptık. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik.'' dedi.

2023-08-15-mali-hizmetler-toplanti-salonu-ogrencilere-odul-toreni-1.jpg

Belediye merkezlerini, ‘Çankaya Akademi’ adı altında öğrencilere açtıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, ''Müfredatı takip eden, 12 farklı branşta uzman öğretmenlerimizle ücretsiz YKS’ye hazırlık kursu veriyoruz. 400 öğrenci ile başladığımız projemizi önümüzdeki yıllarda 2 bin öğrenci üzerine çıkarmak için çalışıyoruz. Aldığınız eğitim neticesinde sizlerin güzel sıralamalarla başarılara imza atmanız ebeveynleriniz kadar bizleri de mutlu etti. Her birinizi tekrar kutluyor, hayatınızda başarılar diliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

2023-08-15-mali-hizmetler-toplanti-salonu-ogrencilere-odul-toreni-8.jpg

Öğrenciler, Çankaya Akademi’de aldıkları eğitimin başarılarına katkılarından bahsederek, Başkan Taşdelen’e ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER