Ankara'nın Çankaya Belediyesi'nden bir ilk! Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi yapımı hızlandı

Ankara'nın ilçe belediyelerinin birbirinden yeni projeleri devam ediyor. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Cumhuriyetin 100 yıllık geçmişine sahip çıktıklarını belirterek Abidin Paşa Köşkü’nü Milli Mücadele Müzesi olarak hazırladıklarını bildirdi.

Ankara'nın Çankaya Belediyesi'nden bir ilk! Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi yapımı hızlandı

Ankara'nın Çankaya Belediyesi'nden bir ilk! Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi yapımı hızlandı - Çankaya Belediyesi, ilçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlçeye yeni yatırımlar yapmaya devam eden Çankaya Belediyesi, Ankara'nın ve Cumhuriyetin 100 yıllık geçmişine sahip çıkıyor.

Abidin Paşa Köşkü’nü Milli Mücadele Müzesi'ne çevirmek üzere başlatılan çalışmaların hızlandığını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Müzeyi 100’üncü yılımıza armağan edeceğiz” diyerek güncel bilgilere yer verdi.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

''ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ MİLLİ MÜCADELE MÜZEMİZİN YAPIMINA DEVAM EDİYORUZ''

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, “Abidinpaşa Köşkü Milli Mücadele Müzemizin yapımına devam ediyoruz. Milli Mücadele’yi son teknoloji ile betimleyeceğimiz müzemiz, bu kapsamda Ankara’da bir ilk olacak.” şeklinde konuştu.

abidin-pasa-kosku-milli-mucadele-muzesi-2.jpeg

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen’in girişimiyle Ankara’da “ciğerin en geç bozulduğu yer” olarak da anılan tepede 1886 - 1894 yılları arasında yaptırılan ve mülkiyeti Çankaya Belediyesi'ne ait olan Abidin Paşa Köşk’ünü Ankara’ya kazandırıyor.

2023-07-27-fen-isleri-abidin-pasa-kosku-milli-mucadele-muzesi-restorasyo-3.jpg

MİLLİ MÜCADELE MÜZESİ OLARAK HİZMET VERECEK

Cumhuriyet yıllarında Türk ordusunun subay ihtiyacını karşılayan Sınıf-i Muhtelife Zabit Namzetleri Talimgahına ev sahipliği yapan ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat ziyaret edip konuşma yapması açısından da oldukça önemli bir yeri bulunan Abidin Paşa Köşkü, Milli Mücadele Müzesi oluyor. Bu kapsamda müzenin yapım çalışmalarına hız verildiği bildirildi.

abidin-pasa-kosku-kurtulus-savasi-muzesi-1.jpg

Müzede bir yandan yenileme çalışmaları yapılırken, diğer yandan ülkemizin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin müzeye gelecek ziyaretçilere yeniden yaşatılması amaçlı son teknolojinin kullanılacağı üç boyutlu sunumların hazırlıkları devam ediyor.

2023-07-27-fen-isleri-abidin-pasa-kosku-milli-mucadele-muzesi-restorasyo-2.jpg

''ANITKABİR’E GELEN HER YABANCI ZİYARETÇİ MİLLİ MÜCADELE MÜZEMİZİ DE ZİYARET EDECEK''

Ankara ve Cumhuriyetin 100 yıllık geçmişine Abidin Paşa Köşkü’nü Milli Mücadele Müzesi yaparak sahip çıkan Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, “Ebedi istirahatgâhı Çankaya’mızda olan Atatürk’ümüze layık hizmetler vermekten çok mutlu oluyoruz. Abidinpaşa Köşkü Milli Mücadele Müzemizin yapımına devam ediyoruz. Milli Mücadele’yi son teknoloji ile betimleyeceğimiz müzemiz, bu kapsamda Ankara’da bir ilk olacak.

2023-07-27-fen-isleri-abidin-pasa-kosku-milli-mucadele-muzesi-restorasyo-1.jpg

Anıtkabir’e gelen her yabancı ziyaretçi Milli Mücadele Müzemizi de ziyaret edecek. Böylece Ankara’nın önemli bir eksiği tamamlanmış olacak. Müzemizi de Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan edeceğiz." dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER