Ankara'da köpeklerin saldırısına uğrayan çocuğun ailesi Çankaya Belediyesi'ne dava açacaklarını duyurdu!

Başkent Ankara'da son dönemde sokak köpeklerinin saldırılarına ilişkin pek çok haber basına konu oldu. Geçtiğimiz günlerde Keçiören'de yaşanan olayın ardından bu kez Çankaya'da da bir öğrencinin sokak köpeklerinin saldırısına uğradığı açıklandı. Sokaka köpeklerinin saldırısına uğrayan çocuğun ailesi ise Çankaya Belediyesi'nden davacı olacaklarını duyurdu.

Ankara'da köpeklerin saldırısına uğrayan çocuğun ailesi Çankaya Belediyesi'ne dava açacaklarını duyurdu!

Başkent Ankara'da sokak köpeklerinin insanlara saldırması olayları arttı. Keçiören'de okula gittiği sırada yaklaşık 20 köpeğin saldırısına uğrayan T. Y.'nin ağır yaralanmasının ardından başlayan süreç ailelerin ‘köpekler toplatılsın’ talepleri ile devam ediyor. Bunun yanı sıra yaşanan olayın ardından Çankaya ilçesinden de bir köpek saldırısı haberi geldi.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde okula giderken başı boş köpeklerin saldırısına uğrayan 16 yaşındaki A. F. T.’in ailesi Çankaya Belediyesine dava açmaya hazırlandıklarını duyurdu. Aile kazandığı para ile Çankaya Belediyesi'ne barınak yapması için bağışta bulunacağını da açıklarken detaylar da ortaya çıktı.

ÇANKAYA'DA SOKAK KÖPEĞİ SALDIRISI

Çankaya Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi A. F. T., okul yolunda başı boş köpeklerin saldırısına uğradı. Etrafını çeviren köpeklerin saldırısından kurtulmak isteyen A. F. T., bacağından ısırılması sonucu yere düştü. Öğretmeninin sopalı yardımıyla kurtulan A. F. T., olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Ankara'da köpeklerin saldırısına uğrayan çocuğun ailesi Çankaya Belediyesi'ne dava açacaklarını duyurdu! - Resim : 2

Bacağına 7 dikiş atılan A. F. T., taburcu edilirken yara aldığı yerde kalıcı iz olmasından korktuğunu die getirdi. A. F. T., “Bir anda köpekler havlamaya başladı. Hocam, ‘Furkan koş’ dedi. Bende bir anda koşmaya başladım. Köpeklere döndüm arkamı ve bir baktım yaklaşmışlar. O sırada köpekler koşmaya başladı. Köpeklerden bir tanesi ayağımı yakalayınca bende düştüm. Yerde bir daha tuttu. Öğretmenim sağ olsun kovaladı köpekleri” sözleri ile yaşadığı olayı anlattı.

Ankara'da köpeklerin saldırısına uğrayan çocuğun ailesi Çankaya Belediyesi'ne dava açacaklarını duyurdu! - Resim : 3

AİLE DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

T. ailesinin avukatı Fırat Bilici ise teknik raporları beklediklerini ve dava açmaya hazırlandıklarını kaydederek, “Bu raporlar çıktıktan sonra maliyetinin boyutu ortaya çıkacak. Bacağından belki sabit bir iz kalacak ciddi bir saldırıdan bahsediyoruz. Hastanede adli vaka olarak geçti. Bu ceza davasının takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi. Yaralı çocuğun babası ise “Mahalle boyunca 4 tane sokak var. 4 sokağın her başında çete köpek var. Bu sokakta daha yaklaşık 40’a yakın köpek var. Bunlar önce birbirlerine saldırıyorlar. Yolda yürürken bize de saldırıyorlar ve yürüyemiyoruz.

Arabası olmayan vatandaşlar ellerinde sopalarla yürüyor. Biz bu olaya bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bu davadan gelecek gelirle köpeklerin barınması için bir barınak yapılması için bağışlayacağız.” dedi. Olayın nasıl seyredeceği merak edilirken bugün köpek saldırısının yaşandığı bölgede ise bugün Çankaya Belediyesi ekipleri köpekleri toplamaya başladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER