Ankara'da akıl almaz olay! Ortağını öldürdü, müebbet hapis cezası istendi

Ankara'da yaşanan akıl almaz olayda müebbet habis istendi. Anlaşmazlık yaşadığı ortağını öldüren şahıs, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasıyla yargılanıyor.

Ankara'da akıl almaz olay! Ortağını öldürdü, müebbet hapis cezası istendi

Ankara'da vahşi cinayetin suçluları en ağır cezayla yargılandı. Akrabasıyla birlikte ortağını öldüren şahıs adaletten kaçamadı. Çankaya'da meydana gelen olayda, L.İ.'nin ölümüne neden olan ortağı O.Ş., müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.

'TASARLAYARAK KASTEN ADAM ÖLDÜRME' SUÇUNDAN DAVA AÇILDI

Olay, Ankara'nın Çankaya ilçesi Aziziye Mahallesi'nde meydana geldi. 6 Eylül 2023 tarihinde yaşanan olayda, L.İ. (54), eşiyle birlikte ofisinin bulunduğu binadan çıkıp aracına doğru giderken para konusunda anlaşmazlık yaşadığı ortağı O.Ş. geldi. O.Ş. ve L.İ. arasında tartışma giderek büyürken O.Ş. yanında bulunan silahla ortağını başından vurarak öldürdü. Yaşanan olay ardından kaçan O.Ş. ve akrabası S.H. (56), polis güçleri tarafından yakalandı.

Olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, O.Ş. ve akrabası hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlandı.

30 MİLYON ÖLÜM GETİRDİ

O.Ş., olayla ilgili verdiği ifadede L.İ. ‘nin kendisine 30 milyon lira borçlu olduğunu ve parayı ödemediğini, bu sebeple aralarında tartışma yaşandığını söyledi. O.Ş.’nin iddianamedeki ifadesi şu şekilde:

"Konya ve Aksaray illerinde hazineye ait arazileri kiralayarak tarım faaliyetlerini genişletebileceğimizi söyledi. Bu kapsamda 22 adet danışmanlık sözleşmesi imzaladık. İlerleyen süreçte şahıs bu şekilde ihale işlemleri için benden para talep etmeye devam etti. Ben de her seferinde kendisine talep ettiği paraları elden verdim. Levent İşçen'e 2-3 yıl içerisinde 30 milyon lira para verdim. Bu paraları verirken de yanımda şahitlerim vardı.

Ofisten çıkınca konuşmak için araçtan inip yanlarına gittim. Parayı nasıl ve ne zaman vereceğini sordum. Benden yine 1-2 gün süre istedi. Bir süre sonra elimdeki silahı çıkartıp gösterdim. Levent silahı tuttuğum elime sarıldı. Bu esnada benim elim tetiğe dokundu. Silah ateş aldı."

O.Ş.'nin akrabası S.K. ise olay anını görmediğini ve akrabası O.Ş.'de silah olduğunu bilmediğini belirtti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER