Ankara Çankaya'da sahipsiz köpekler belediye ekiplerince toplanmaya başlandı!

Ankara Keçiören'de yaşanan köpek saldırısı olayında 10 yaşındaki T. Y.'nin ağır yaralanmasının ardından aileler sokak köpeklerinin toplatılması için sosyal medya platformlarında kampanya başlattı. Ailelerin çağrısına kulak veren belediye ekipleri sahaya inerken Çankaya'da da sahipsiz köpeklerin toplanmaya başladığı bildirildi.

Ankara Çankaya'da sahipsiz köpekler belediye ekiplerince toplanmaya başlandı!

Ankara'nın Keçiören ilçesinde 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki T. Y.'nin sabah okula gittiği sırada yaklaşık 20 köpeğin saldırısına uğramasının ardından ağır yaralandı. Ağır yaralanan T. Y.'nin hastanedeki tedavisi devam ederken çocuklu ailelerden de köpeklerin toplatılması için talepler gelmeye başladı.

Hayvanseverler ile köpeklerin toplatılmasını isteyen vatandaşlar arasındaki tartışmalar da devam ederken Ankara'dan yeni bir haber geldi. Ankara'nın Çankaya ilçesinde okula giderken sahipsiz köpeğin saldırısında yaralanan ve öğretmenin sopayla müdahalesi sonucu kurtarılan 16 yaşındaki A. F. T.'in yaralandığı bölgedeki köpekler belediye ekiplerince toplanmaya başladı.

ÇANKAYA BELEDİYESİ VETERİNER HİZMETLERİ EKİPLERİ SAHAYA İNDİ

Çankaya Belediyesi Veteriner Hizmetleri ekipleri, Çankaya Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi A. F. T.'nin köpek saldırısına uğradığı okulun önünde sabah erken saatlerde çalışma başlattı. Ekipler, bölgedeki sahipsiz köpekleri toplayarak barınaklara götürdü. Köpeklerin, veteriner hekim tarafından gerekli kontrol ve aşılarının yapılmasından sonra belediyeye ait hayvan barınağına teslim edileceği belirtildi.

Okulun yanındaki inşaatta çalışan İ. Ş. de bölgedeki sahipsiz köpeğin saldırısına maruz kaldığını söyledi. İ. Ş., "Biz 6 aydır burada çalışıyoruz, hepimizi rahatsız ediyor. Köpekler hem öğrencilere hem de öğretmenlere saldırdı." dedi. Çankaya Belediyesi Veteriner Hizmetleri ekipleri tarafından toplanılan köpekler barınağa götürülürken aileler de çocuklarının okula giderken güvende olmalarını istediklerini belirtti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER