1930-1955 yıllarında Çamlıdere'de belediye reisliği yapan Hafız Halil Okur’un ofisinde bulunan soba 22 kat büyütülüp müze haline getirildi. Zaman geçtikçe Çamlıdere'nin simgesi olmaya başlayan müzede 1800-2000 yıllarından beri günümüze kalan 140 antik soba bulunmaktadır.
Çamlıdere ilçesindeki 10 farklı müzeden birisi olan Çamlıdere Soba Müzesi hem içerisindeki benzersiz sobalarıyla hem tarihi mimarisi ile ziyaret edenlerin dikkatini üzerine çekiyor. Çamlıdere'nin sembolü haline gelen ve içerisinde bulunan 140 soba ile ziyaretçileri Anadolu kültüründe gezintiye çıkarıyor. Tarihi mimarisi ve benzersiz sobaları ile Çamlıdere Soba Müzesi başkentin simgelerinden biri haline geliyor.
Ankaralılar bu adreste buluşuyor!TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET
"Paris için Eyfel Kulesi neyse artık bizim için de Soba Müzesi o"
Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, geçtiğimiz aylarda soba müzesi ile ilgili açıklamalarında “Çamlıdere’de bulunan 10 müzeden biri olan soba müzesi ilçemizin simgesi haline geldi.
Paris için Eyfel Kulesi neyse artık bizim için de Soba Müzesi o. Her gelen burayı ziyaret etmeden gitmiyor. Her gün yüzlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Müzenin mimarisi Çamlıdere’nin ilk Belediye Başkanı Hafız Halil Okur’un makamında kullandığı sobanın 22 kat büyütülmüş halinden oluşuyor. Görenlerin çok dikkatini çekiyor. Bizim toplumumuzda eskiden ailenin birlik ve beraberliğini sağlayan en önemli araç sobaydı. Soba yandığı zaman anne, baba, dede, nine herkes sobanın etrafında buluşurduk. Bu kültürü yansıtmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullanarak, Çamlıdere Soba Müzesi'nin diğer müzelerden farklı olarak, Ankara'da simgesel olarak önemli bir yere sahip olduğunu belirtmiş oldu.