Çamlıdere Soba Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Çamlıdere ilçesi bünyesinde barındırdığı doğal güzelliklere ek olarak müzeleri ile de ön plana çıkıyor. Çamlıdere'ye giden vatandaşlar önemli bilgiler alarak müzelerden ayrılıyor.

Çamlıdere Soba Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Geniş mesire alanları ve doğal alanları ile ön plana çıkan Çamlıdere Ankara'nın gezi amaçlı ziyaret alan ilçeleri arasında yer alıyor. Başkentten ve farklı ilçelerden giden vatandaşlar bu ilçede sevdikleri ile keyifli anlar yaşıyor.

İlçeyi gezen ve turistik alanlarında vakit geçiren vatandaşlar Çamlıdere'de yer alan müzelere de uğruyor. Bu yerleri gezen insanlar Çamlıdere ile ilgili daha fazla fikir sahibi oluyor. Müzeler arasında ise farklı yapısı ile Çamlıdere Belediyesi tarafından açılan Soba Müzesi dikkat çekiyor.

Çamlıdere Soba Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

SOBA ÇEŞİTLERİ SERGİLENİYOR

Konsepti ile ülkemizdeki bir çok müzeden farklı olan Soba Müzesi bünyesinde 140 antika soba sergileniyor. Bu müzenin sembol yapısı ise Çamlıdere'nin ilk Belediye Başkanı Hafız Ali Okur'un zamanında görev makamında kullandığı sobanın dev hali göze çarpıyor. Türk kültüründe sıcaklığı ve samimiyeti temsil eden soba konsepti müze ile insanlar eski günlerine gidiyor.

Soba Müzesini ziyarete gelen vatandaşlar nostaljik bir deneyim yaşıyor. Yakın zamanda açılan Soba Müzesinin ve eski başkanın sobasının dev halinin ilçenin sembolü olması bekleniyor. Soba Müzesi gün içinde kolaylıkla ziyaret edilebiliyor.

CENGİZ ORTATAŞ Haberankara.com özel haberidir / Alıntılanamaz, kopyalanamaz.

SONRAKİ HABER