Kaymakamlık resmen açıkladı! Ankara'nın o ilçesinde yaşayanlar bu kış yakacak derdi çekmeyecek

Ekim ayının gelmesiyle beraber hava sıcaklıkları düşmeye başladı. Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte vatandaşları yakacak telaşı sardı. Ankara'da ısınmak için kombiler açılır, sobalar yakılmaya başlayacakken Kaymakamlıktan açıklama geldi.

Kaymakamlık resmen açıkladı! Ankara'nın o ilçesinde yaşayanlar bu kış yakacak derdi çekmeyecek

Ülkemizde ihtiyaç sahipleri için pek çok yardım programına yer veriliyor. İhtiyaç sahipleri birbirinden farklı yardım programlarını bakanlıklar, belediyeler ve ilçelerin Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından alırken son dönemde verilecek kömür yardımları gündem oldu. Ankara'da kömür yardımı için kaymakamlıktan duyuru geldi.

Artan maliyetler nedeniyle kömür ve odun fiyatları bir hayli arttı. Artan fiyatlar vatandaşların bütçelerini zorlarken kışın da en çok düşünülen konusu olmaya devam ediyor. Bu kış da kömür fiyatlarının artması beklenirken dar gelirli aileler de kışı nasıl atlatacaklarını düşünmeye başladı. Vatandaşlar kara kışı nasıl geçireceklerini düşünürken Beypazarı Kaymakamlığı'ndan destek açıklaması geldi.

BEYPAZARI KAYMAKAMLIĞI KÖMÜR DESTEĞİNİ DUYURDU

Beypazarı Kaymakamlığı havaların soğuması ile birlikte kömür desteği için kolları sıvadı. Beypazarı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçedeki ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtımına başladıklarını duyurdu. Beypazarı Kaymakamlığı SYDV yetkilileri, ilçede bin 500 dar gelirliye birer ton kömür dağıtımının planlandığını kaydetti.

beypazari-nda-yeni-kaymakamlik.jpg

Kömür dağıtımının, ekipler tarafından ev ev gezilerek hane sahiplerine teslim edildiği aktarılan açıklamada, vakıf tarafından vatandaşlara temizlik maddesi dağıtımının da sürdüğü kaydedildi. Beypazarı Kaymakamı Vedat Yılmaz, kömür dağıtımının planlandığı şekliyle sürdürüleceğini söyledi.

kaymakamlik-resmen-acikladi-ankaranin-o-ilcesinde-yasayanlar-bu-kis-yakacak-derdi-cekmeyece.jpg

Bunun yanı sıra hükümet ve Ankara büyükşehir Belediyesi (ABB) bu yıl kömür desteklerine devam edeceklerini duyurdu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER