Beypazarı'nın vazgeçilmez tadı; Beypazarı Kurusu tarifi!

Sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Beypazarı Kurusu tarifi sanıldığından daha kolaydır. Peki ama evde Beypazarı Kurusu nasıl yapılıyor?

Beypazarı'nın vazgeçilmez tadı; Beypazarı Kurusu tarifi!

Türk mutfağının lezzetleri arasında atıştırmalıklardan biri olan Beypazarı Kurusu oldukça lezzetlidir. Tereyağı ve yumurta sarısı sayesinde lezzetli olan bu atıştırmalık çay ve kahve ile de servis edilirken aynı zamanda doyuruculuğu ile kahvaltı sofralarında da yer alıyor.

Dosya:Beypazarı-kurusu-firinda.jpg - Vikipedi

BEYPAZARI KURUSU MALZEMELERİ!

Beypazarı kurusu yapmak için 2 su bardağı un, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 125 gram tereyağı, 2 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı mahlepe ihtiyacınız var.

BEYPAZARI KURUSU YAPILIŞI

Beypazarı kurusunu yapmak için öncelikle unu, toz şekeri, tuzu, kabartma tozunu ve mahlepi bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz. Ardından ise tereyağını ilave edip tüm malzemeleri yoğurduktan sonra yumurtaları ekleyip yoğurma işlemine devam ediyoruz.

Beypazarı Kurusu Tarifi | Annelik Zor Dediler

Sirkeyi ilave edip hamuru tekrar yoğurduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğimiz şekli veriyoruz. Hazırlanan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, üzerine susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 - 25 dakika kadar pişirip pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun..

SONRAKİ HABER