Beypazarı'nın Karagöl Yaylası'nda orman yangınlarına karşı önlem alındı

Orman yangınları ile mücadele kapsamında bakanlıklar ve valilikler tarafından alınan önlemlerin yanı sıra belediyeler de çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Beypazarı Belediyesi de Karagöl Yaylasını korumak amacıyla adım attı.

Beypazarı'nın Karagöl Yaylası'nda orman yangınlarına karşı önlem alındı

Beypazarı'nın Karagöl Yaylası'nda orman yangınlarına karşı önlem alındı - Türkiye'nin pek çok noktasından yangın haberi geliyor. Bu yangınlar çeşitli nedenlerden dolayı çıkarken hava sıcaklıklarının da etkili olması ile birlikte belediyeler de harekete geçti. Hava sıcaklıklarının yangınlara müdahalede olumsuzluğa neden olması ile birlikte geçtiğimiz aylarda da İçişleri Bakanlığı tarafından orman ve mesire alanlarında mangal yakmak, kamp ve çadır kurmak yasaklanmıştı.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA HABER ANKARA INSTAGRAM TAKİP ET

Yasakların ardından belediyeler de harekete geçerken Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan Karagöl Yaylası için Beypazarı Belediyesi de bir önlem aldı.

BEYPAZARI BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, olası orman yangınlarına müdahale için Karagöl Yaylası'nda personel ve arazöz görevlendirildiğini bildirdi. Beypazarı Belediye Başkanı Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada ise hava sıcaklığı nedeniyle ormanlık alanlarda yangın riskinin arttığını belirtti.

beypazarinin-karagol-yaylasinda-orman-yanginlarina-karsi-onlem-alindi.jpg

Çamlarla çevrili Karagöl Yaylası'nda önlem aldıklarını kaydeden Başkan Kaplan, bölgede personel ve 1 arazözün hazır bekletildiğini ifade ederken vatandaşların olası yangınlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğinin de altını çizdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER