Beypazarı’ndaki Gaz Lambası Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Türkiye’nin ilk gaz lambası müzesi olan Beypazarı Gaz Lambası Müzesi, ziyaretçilerini bekliyor. Müzede, 1400 parçadan oluşan geniş bir gaz lambası koleksiyonu yer alıyor.

2023 yılında ilk kez Ankara’nın Beypazarı ilçesinde açılan Beypazarı Gaz Lambası Müzesi, özellikle çok eski dönemlerde geceleri elektrik yerine gaz lambası kullanmış ziyaretçilerini bekliyor. Müzenin en önemli özelliği ise Türkiye’de açılan ilk gaz lambası müzesi olma niteliğini taşıması.

Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, sosyal medya hesapları üzerinden ilçede yer alan özel gaz lambası müzesinin tanıtımını içeren bir video paylaştı.

Başkan Kasap, paylaştığı videoda Beypazarı Gaz Lambası Müzesi’nde, 25 yıllık geniş bir koleksiyona sahip Süreyya Özkan’ın 1400 parçadan oluşan gaz lambaları bulunduğuna dikkat çekti. Kasap, farklı dönemlere ve tasarımlara ait bu lambaların, Türkiye tarihini aydınlatma serüvenine ışık tuttuğuna vurguda bulunurken, gaz lambalarının amacı ve işlevine yönelik önemli detayların olduğunu söyledi.

Beypazarı’ndaki Gaz Lambası Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Ayrıca Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, Beypazarı Gaz Lambası Müzesi’nin haftanın her günü açık olduğunu söyledi.

ATATÜRK ZAMANINDAN GÜNÜMÜZE ULAŞAN MÜZE

Başkan Kasap’ın paylaştığı videoda, Beypazarı Gaz Lambası Müzesi’nin bir halkevinden 4 yıl süren bir çalışma ile müzeye dönüştürülme süreci, kuratörlüğüne gösterilen özen, müzenin içerisinde yer alan parçalar ve kurucusu Süreyya Özkan’a dair bilgiler verildi.

SONRAKİ HABER