Beypazarı'nda Ankara Turizm Master Planı toplantısı yapıldı

Ankara Turizm Master Planı Bilgilendirme ve İşbirliği Toplantısı geniş katılım ile Ankara’nın Beypazarı ilçesinde yapıldı.

Beypazarı'nda Ankara Turizm Master Planı toplantısı yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliğinde Beypazarı ilçesinde turizm planlaması için önemli bir toplantı yapıldı. Ankara Turizm Master Planı Bilgilendirme ve İşbirliği Toplantısı gerçekleştirilerek turizmde atılması gereken adımlar ele alındı. Başta Beypazarı olmak üzere Ankara’nın diğer merkezlerinin turizm potansiyellerinin daha fazla ortaya çıkarılması konusunda fikir birliğine varıldı.

GENİŞ KATILIM OLDU

Turizm için çok önemli görülen toplantıya Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürü Aykut Çıngır, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Koç ve bazı ilçelerden belediye bürokratları iştirak ettiler.

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, turizmden Beypazarı’nın önemli bir kent olduğunu söyleyerek, “Ankara’nın turizm potansiyelini çok daha fazla ön plana çıkarmamız gerekiyor. Bu da planlama işlidir. Tüm paydaşların katılımı ile çok daha etkin yol alınabilir. Beypazarı ise Ankara’nın önemli merkezlerinden birisidir. Bunu ayrıca değerlendirmek gerekir.” dedi.

Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, Ankara ve ilçelerinin turizm potansiyelini artırmaya yönelik bu önemli adımda yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ve toplantının Beypazarı İlçesinde düzenlenmesinin de önemli olduğunu söyledi.

Ankara’da turizmi geliştirilmesi, sektörün daha ileriye taşınması için gerekli yatırımların yapılmasına karar verildi. Toplantıda uzun vadeli kamu ve belediye yatırımlarının neler olacağı hususu da gündeme getirilerek bir ön planlama yapılmasında anlaşıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER