Beypazarı İtfaiye Amirliği orman yangınları ve boğulmalara karşı uyardı

Ülkemizde artan hava sıcaklıkları pek çok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Uzmanlar ve yetkililer serinlemek isteyenleri boğulmalara karşı uyarırken orman yangınları konusunda da tedbirli olunmasını istiyor.

Beypazarı İtfaiye Amirliği orman yangınları ve boğulmalara karşı uyardı

Beypazarı İtfaiye Amirliği orman yangınları ve boğulmalara karşı uyardı - Ülkemizde hava sıcaklıkları ciddi şekilde yükseldi. Yükselen hava sıcaklıkları vatandaşların sağlık durumunu da olumsuz etkilerken bir yandan da farklı olumsuzluklara neden oluyor.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA TAKİP ET

Yükselen sıcaklıklar nedeniyle serinlemek için sulama kanalı, baraj gibi yerlere girenler için uyarılar yapılmaya devam ederken bir yandan da orman yangını tehlikesi boy gösteriyor.Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Beypazarı İtfaiye Amirliği, yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle oluşabilecek orman yangınları ve boğulma vakalarına karşı vatandaşları uyardı.

ABB BEYPAZARI İTFAİYESİ'NDEN ÖNEMLİ UYARI

Beypazarı Belediyesi İtfaiye Amirliği tarafından yapılan açıklamada orman ve ağaçlık alanlardaki yangınların en çok tedbirsizlik ve ihmalden kaynaklandığı belirtildi. Bu tür alanlarda ateş yakılmaması, yakılan ateşin tamamen söndürülmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, bilinmeyen ırmak ve derelere girmenin de sakıncalı olduğu aktarıldı.

aa-20230815-31920223-31920221-beypazari-itfaiye-amirliginden-orman-yanginlari-ve-bogulmalara-karsi-uyari.jpg

Beypazarı Belediyesi İtfaiye Amirliği tarafından yapılan açıklamanın devamında ise ilçeden geçen Aladağ, Kiymir ve Süveri çaylarında her yıl boğulma vakalarının yaşandığı ifade edilerek, balık tutma amaçlı da olsa buralarda suya girilmemesi gerektiği kaydedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER