Beypazarı Belediyesi Hıdırlık Tepesi ilgi odağı oldu

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan Hıdırlık Tepesi, manzarası ile Beypazarı'nın güzelliklerini gözler önüne seriyor.

Beypazarı Belediyesi Hıdırlık Tepesi ilgi odağı oldu

Ankara'nın Beypazarı ilçesi Osmanlı evleri, kurusu ve tarhanasıyla kendinden söz ettiriyor. İlçeye giden vatandaşlar, Beypazarı'nda bulunan Hıdırlık Tepesi'ne giderek şehrin manzarasında kayboluyor.

Beypazarı'nı ziyaret edenlerin uğrak noktaları arasında yer alan Hıdırlık Tepesi'ne çıkarak, şehrin tüm güzelliklerini bir arada görebilirsiniz. Beypazarı'nda bulunan ve tüm bölgelere hakim olan Hıdırlık Tepe'sinden tarihi konakların ve doğal güzelliklerin ön plana çıktığı şehir dokusunu seyredebilirsiniz.

Hıdırlık Tepesi, Beypazarı'nın merkezinden 15 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz ve şehri hissedebileceğiniz bir yer olarak yoğun ilgi görüyor. Tepeye minibüs ile ulaşım da sağlayabilirsiniz. Yerli ve yabancı turistler tarafından çok beğenilen Hıdırlık Tepesi'nde eşsiz manzara karşısında fotoğraflar da çekebilirsiniz.

Beypazarı Belediyesi Hıdırlık Tepesi ilgi odağı oldu

HIDIRLIK TEPESİ'NİN İSMİ NEREDEN GELİR?

Hıdırlık Tepesi'nin isminin nereden geldiği merak ediliyor. Tepenin ismi, Hz. Hızır'ın Allah'a daha yakın olmak için çıktığı ve dua ettiği yer olduğuna inanılan efsaneden gelir. Bu inanış, Hıdırlık Tepesi'nin ismini de yüzyıllar boyunca korumuştur.

Hıdırlık Tepesi, yaz aylarında uçurtma uçurmak gibi birçok etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Güzel manzarası, tarih ve kültür yolculuğunda sizlere eşlik ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER