Beypazarı Belediyesi dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı

Dolandırıcıların belediyelerin adını kullanarak insanları dolandırma girişimlerinden Beypazarı yönetimi de nasibini aldı. Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulunan Beypazarı Belediyesi vatandaşları dikkatli olmaya davet etti.

Beypazarı Belediyesi  dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı

Son dönemde dolandırıcıların çeşitli kişi ve kurumlarının adıyla insanları dolandırdığı ya da dolandırma girişiminde bulundukları şekilde paylaşımlar yapılıyor.

Ankara'da da başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bir çok belediyeden vatandaşlarına kendilerinin ya da yönetimlerinden isimlerinin adlarının dolandırıcılar tarafından kullandığına yönelik uyarı paylaşımları yapılmıştı.

BELEDİYE ADIYLA OKUL YARDIMI PARASI TOPLAMA TAKTİĞİ

Başkentte bu konuda yapılan uyarı paylaşımlarına bir yenisi daha eklendi. Beypazarı Belediyesi kendi adlarının kullanılarak okullara yardım adı altında bazı iddiaların olduğunu aktardı.

Beypazarı Belediyesi  dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

"Değerli vatandaşlarımız, son günlerde Beypazarı Belediyesi adına okullar için yardım toplandığına dair bazı iddiaları gündeme gelmiştir. Belediyemizin bu konuda herhangi bir çalışması olmadığını önemle belirtmek isteriz. Şüpheli durumlarla karşılaşmanız halinde lütfen yetkili mercilere bildirime bulununuz"

HEMEN İNANMAYIN

Bu tarz olaylarla karşılaşan insanların hemen karşısındaki tarafa inanmaması isteniyor. Devlet kurumu ya da önemli bir şahsın adı kullanılarak para talebine karşı İçişleri Bakanlığı, emniyet birimleri ve yerel yönetimlerde aynı şekilde insanlara dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER