Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap yağmur ve şükür duası programına katıldı

Ankara'nın bir çok ilçesinde haftalar öncesinde yapılan yağmur duaları yerini yağmur ve şükür dualarına bıraktı. Dualarını ettikten sonra yağışlara kavuşan vatandaşlar dualarının kabulünün şükrü için toplanmaya devam ediyorlar.

Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap yağmur ve şükür duası programına katıldı

Beypazarı ilçesinde de diğer ilçeler gibi vatandaşlar yağışsız günlerin sona ermesini istemişti. Hem susuzluk hem tarlalarda kuraklık tehlikesinin bertaraf olmasını isteyen Beypazarı sakinleri dualar ederek manevi bir çıkış kapısı aramıştı.

YAĞMUR İSTEĞİ VE ŞÜKÜR İÇİN TOPLANILDI

Ankara'da ve ülke genelinde edilen yağmur duaları karşılık bulmuş ve yurdun geniş bir bölümünde şiddetli yağışlar başlamıştı. Ankara bu yağışlardan en çok etkilenen yerler arasında bulunmuştu.

Yaşanan ve halen yer yer tekrarlan yağışlara paralel olarak Beypazarı halkı yeniden bir araya geldi. Vatandaşlar bu sefer hem yağmurların yağışlarının devam etmesi hem de yağışlara şükretmek için toplandı.

HER YAŞTAN VATANDAŞ EL AÇTI

Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap ve ilçe yönetiminden isimlerinde katıldığı programda her yaştan genç yaşlı cemaat yağmur duası yaptı. Duaların ardından kesilen kurbanın eti vatandaşlara ikram edildi.

Manevi olarak bir araya gelmesi sebeplerinden olan yağmur ve şükür duası programında önemli konulara hakkında vaazlar verildi. Çocuklarda en ön sırada vaazı can kulağı ile dinledi. İlerleyen günlerde Beypazarı ilçesinde benzer programların organize edilmesi bekleniyor. Vatandaşlar bu tarz programlara büyük ilgi ve saygı gösteriyor.

SONRAKİ HABER